Mäsovo zeleninový nákyp

Mäsovo zeleninový nákyp
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 5

Zeleninový nákyp s mäsom je skvelým letným jedlom. V chladničke zvyčajne nájdeme dostatok vhodnej zeleniny, a po nevyhnutnej príprave…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Zelenina
0,5 karfiolu
3 ružičky brokolice
1 väčšia mrkva
0,75 celého pórku
0,5-1 červená paprika špičatá
0,5 kelu

zelená petržlenová vňať
1 štipka tymianu
zeleninový bujón (podľa potreby)

Maso
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica zeleninového dochucovadla
3/4 kg mletého kuracieho mäsa
mletý čierny korenie
soľ
1 lyžička grilovacieho korenia
1 lyžica sójovej omáčky
voda podľa potreby
1 lyžica hladkej múky (kopcovitá)
olej
maslo
1 dl mlieka
4 vajcia
1 lyžička bylinkového korenia
2 hrste strúhaného syra gouda

Postup varenia podľa receptu

Celú zeleninu nakrájame na drobné kúsky, karfiol a brokolicu rozdelíme na malé ružičky. Všetky ingrediencie vložíme do hlbokej panvice s troškou masla a oleja. Na nízkom plameni opiekame.

Na panvici osmahneme tymián a nasekaný cesnak. Potom pridáme mäso a premiešame, aby sa rozpadlo na menšie kúsky. Po chvíli dolijeme vodu a necháme ju pomaly vyvariť. Ďalej pridáme zmes vody s múkou, grilovacím korením a sójovou omáčkou, ktorú sme predtým rozšľahali. Necháme všetko prevariť. Nakoniec nasekáme petržlen a tiež ho vmiešame do zmesi. Všetky ingrediencie preložíme do vymasteného pekáča.

Predhrejeme rúru na 200 °C. Umožníme si pripraviť marinádu z mlieka, vajec, bylinkového korenia a strúhaného syra goudy.

Nákypt dáme do rúry a znížime teplotu na 180 °C. Po približne 20 minútach zalijeme zálievkou, rovnomerne rozložíme syr po povrchu a pridáme kúsky masla. Pečieme, kým nie je povrch zlatistý.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Mäsovo zeleninový nákyp

Masovo zeleninový nákyp je chutné a výživné jedlo, ktoré spája kusy mäsa s rôznymi druhmi zeleniny. Zvyčajne sa pripravuje z mletého mäsa, zemiakov, mrkvy a papriky, dochutené bylinkami a korením. Nákyp sa pečie do zlatista, čo mu dodáva lahodnú chrumkavú kôrku. Je ideálnym jedlom pre rodinné obedy či večere, pretože je jednoduché na prípravu a dá sa podávať ako hlavný chod s čerstvým šalátom. Tento pokrm poteší nielen chuťové poháriky, ale tiež je skvelým zdrojom živín.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Tag: kuracie mäso, mleté mäso, hydinové mäso, obed, bežný deň, večera, ľahký, pečenie, európska

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Mäsovo zeleninový nákyp.

Pridať komentár