Zelené závitky plnené mletým mäsom

Odlúpame kapustné listy a krátko ich povaríme v horúcej vode, aby zmäkli, potom ich potrieme horčicou. Mleté mäso osolíme, okoreníme a pridáme jemne nakrájanú cibuľu a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1/2 hlávky bieleho kapusty
250 g mletého mäsa
cibuľa
3 strúčiky cesnaku
horčica
soľ
pepř
kmín
anglická slanina
Postup varenia podľa receptu
Oddelíme kapustové listy a krátko ich povaríme v horúcej vode, aby zmäkli, a potom ich potrieme horčicou.
Mleté mäso dochutíme soľou a čiernym korením, potom primiešame jemne nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
Na kapustu položíme mäsovú zmes, zabalíme ju a navrch dáme anglickú slaninu. Potom dáme piecť do rúry na 200°C približne na 30 minút. Podávame s zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zelené závitky plnené mletým mäsom
Kapustové závitky plnené mletým mäsom sú tradičným jedlom, ktoré si získava srdcia mnohých milovníkov domácej kuchyne. Mäkkučké kapustové listy sa plnia chutnou zmesou z mletého mäsa, ryže a korenia, čo vytvára harmonickú kombináciu chutí. Po pečení sa závitky zvyčajne podávajú s omáčkou, ktorá dodáva jedlu šťavnatosť a bohatstvo. Tento delikátny pokrm je obľúbený nielen v českej, ale aj v stredoeurópskej kuchyni a často sa pripravuje na rodinné oslavy či počas sviatočných príležitostí.