Zelené závitky plnené mletým mäsom

Zelené závitky plnené mletým mäsom
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Odlúpame kapustné listy a krátko ich povaríme v horúcej vode, aby zmäkli, potom ich potrieme horčicou. Mleté mäso osolíme, okoreníme a pridáme jemne nakrájanú cibuľu a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1/2 hlávky bieleho kapusty
250 g mletého mäsa
cibuľa
3 strúčiky cesnaku
horčica
soľ
pepř
kmín
anglická slanina

Postup varenia podľa receptu

Oddelíme kapustové listy a krátko ich povaríme v horúcej vode, aby zmäkli, a potom ich potrieme horčicou.

Mleté mäso dochutíme soľou a čiernym korením, potom primiešame jemne nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.

Na kapustu položíme mäsovú zmes, zabalíme ju a navrch dáme anglickú slaninu. Potom dáme piecť do rúry na 200°C približne na 30 minút. Podávame s zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zelené závitky plnené mletým mäsom

Kapustové závitky plnené mletým mäsom sú tradičným jedlom, ktoré si získava srdcia mnohých milovníkov domácej kuchyne. Mäkkučké kapustové listy sa plnia chutnou zmesou z mletého mäsa, ryže a korenia, čo vytvára harmonickú kombináciu chutí. Po pečení sa závitky zvyčajne podávajú s omáčkou, ktorá dodáva jedlu šťavnatosť a bohatstvo. Tento delikátny pokrm je obľúbený nielen v českej, ale aj v stredoeurópskej kuchyni a často sa pripravuje na rodinné oslavy či počas sviatočných príležitostí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Tag: mleté mäso, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pečenie, jesenné, zimné recepty, kapusta

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zelené závitky plnené mletým mäsom.

Pridať komentár