Celerové fašírky

Zeler dôkladne očistíme, nakrájame na štvrtiny a krátko povaříme v osolenej vode – nesmie byť úplne uvarený! Mleté mäso zmiešame s vajcom a korením, pridáme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1/2 kg mletého mäsa
1 zeler
cca 2 dcl mlieka
hrst strúhanky na zahuštenie
1 vajce
solamyl
čierne korenie
soľ
na trojobal
hladká múka
vajce
strúhanka
olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Zeler omyjeme, nakrájame na štvrtky a krátko povaríme v slanej vode, ale nesmieme ho uvariť do mäkka!
Mleté mäso dôkladne spojíme s vajcom a korením, potom primiešame nastrúhaný, čiastočne uvarený zeler a pomocou mlieka a strúhanky vytvoríme hustú zmes.
Pridáme lyžicu škrobovej múky.
Z pripravenej zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré postupne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke, a potom ich osmažíme do zlatova. Servírujeme ich s zemiakmi, kašou alebo šalátom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Celerové fašírky
Celérne karbanátky sú vynikajúcou vegetariánskou alternatívou k klasickým mäsovým karbanátkam. Sú vyrobené z nastrúhaného celéra, ktoré dodáva pokrmu zaujímavú chuť a konzistenciu. Tieto karbanátky sú zvyčajne ochutené bylinkami, cesnakom a korením, čo ich robí ešte chutnejšími. Po osmažení na panvici získavajú zlatistú kôrku, ktorá kontrastuje s jemným vnútrom. Podávajú sa najlepšie s jogurtovým dressingom alebo ako príloha k šalátu. Celérne karbanátky sú nielen lahodné, ale aj zdravé a výživné, ideálne pre každého, kto hľadá chutnú zeleninovú variantu.