Celerové fašírky

Celerové fašírky
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Zeler dôkladne očistíme, nakrájame na štvrtiny a krátko povaříme v osolenej vode – nesmie byť úplne uvarený! Mleté mäso zmiešame s vajcom a korením, pridáme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1/2 kg mletého mäsa
1 zeler
cca 2 dcl mlieka
hrst strúhanky na zahuštenie
1 vajce
solamyl
čierne korenie
soľ
na trojobal
hladká múka
vajce
strúhanka
olej na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Zeler omyjeme, nakrájame na štvrtky a krátko povaríme v slanej vode, ale nesmieme ho uvariť do mäkka!

Mleté mäso dôkladne spojíme s vajcom a korením, potom primiešame nastrúhaný, čiastočne uvarený zeler a pomocou mlieka a strúhanky vytvoríme hustú zmes.

Pridáme lyžicu škrobovej múky.

Z pripravenej zmesi tvarujeme malé guľôčky, ktoré postupne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke, a potom ich osmažíme do zlatova. Servírujeme ich s zemiakmi, kašou alebo šalátom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Celerové fašírky

Celérne karbanátky sú vynikajúcou vegetariánskou alternatívou k klasickým mäsovým karbanátkam. Sú vyrobené z nastrúhaného celéra, ktoré dodáva pokrmu zaujímavú chuť a konzistenciu. Tieto karbanátky sú zvyčajne ochutené bylinkami, cesnakom a korením, čo ich robí ešte chutnejšími. Po osmažení na panvici získavajú zlatistú kôrku, ktorá kontrastuje s jemným vnútrom. Podávajú sa najlepšie s jogurtovým dressingom alebo ako príloha k šalátu. Celérne karbanátky sú nielen lahodné, ale aj zdravé a výživné, ideálne pre každého, kto hľadá chutnú zeleninovú variantu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (31 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Tag: Zelenina, mleté mäso, mäsové guľky, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, vyprážanie, jesenné, zimné recepty, večierky a oslavy, minútky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Celerové fašírky.

Pridať komentár