Smažené fašírky

Smažené fašírky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Vyskúšajte recept na tradičné vyprážané fašírky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g mleté mäso
1 ks cibuľa
1 ks vajce
5 strúčikov cesnak
2 lyžice hladká múka
podľa chuti majoránka
mletý čierny korenie
pažítka
soľ
mletý rascu
podľa potreby olej na vyprážanie
strúhanka

Postup varenia podľa receptu

Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, pridáme vajce, korenie, rascu, majoránku, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať alebo pažítku, soľ, cibuľu, múku a strúhanku podľa potreby. Dobre spracujeme. Z zmesi tvoríme karbanátky, ktoré obalujeme v strúhanke. Karbanátky pražíme na rozohriatom tuku z oboch strán dozlatista.

Smažené karbanátky podávame s zemiakovou kašou, ktorú môžeme posypať nakrájanou jarnou cibuľkou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažené fašírky

Vyprážané fašírky sú obľúbeným jedlom v českej kuchyni. Zvyčajne sa pripravujú z mletého mäsa, ktoré sa zmieša s vajcom, strúhankou a korením. Zmes sa formuje do placky a potom sa vypráža na panvici do zlatista. Podávajú sa často s zemiakovou kašou, šalátom alebo kyslými uhorkami. Fašírky sú nielen chutné, ale aj výživné a sú obľúbené ako medzi deťmi, tak aj dospelými. Toto jedlo má dlhú tradíciu a nájdeme ho na stoloch mnohých rodín ako obľúbenú domácu špecialitu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Štítky: Česká kuchyňa, hlavné jedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Smažené fašírky.

Pridať komentár