Smažené fašírky
![Smažené fašírky](/i/sk/smazene-fasirky.jpg)
Vyskúšajte recept na tradičné vyprážané fašírky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g mleté mäso
1 ks cibuľa
1 ks vajce
5 strúčikov cesnak
2 lyžice hladká múka
podľa chuti majoránka
mletý čierny korenie
pažítka
soľ
mletý rascu
podľa potreby olej na vyprážanie
strúhanka
Postup varenia podľa receptu
Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľou, pridáme vajce, korenie, rascu, majoránku, prelisovaný cesnak, petržlenovú vňať alebo pažítku, soľ, cibuľu, múku a strúhanku podľa potreby. Dobre spracujeme. Z zmesi tvoríme karbanátky, ktoré obalujeme v strúhanke. Karbanátky pražíme na rozohriatom tuku z oboch strán dozlatista.
Smažené karbanátky podávame s zemiakovou kašou, ktorú môžeme posypať nakrájanou jarnou cibuľkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažené fašírky
Vyprážané fašírky sú obľúbeným jedlom v českej kuchyni. Zvyčajne sa pripravujú z mletého mäsa, ktoré sa zmieša s vajcom, strúhankou a korením. Zmes sa formuje do placky a potom sa vypráža na panvici do zlatista. Podávajú sa často s zemiakovou kašou, šalátom alebo kyslými uhorkami. Fašírky sú nielen chutné, ale aj výživné a sú obľúbené ako medzi deťmi, tak aj dospelými. Toto jedlo má dlhú tradíciu a nájdeme ho na stoloch mnohých rodín ako obľúbenú domácu špecialitu.