Čevabčiči

Čevabčiči, malé mäsové guľky pochádzajúce z balkánskej kuchyne, sú prípravy veľmi jednoduché. Potrebujete iba mleté mäso, ostatné ingrediencie pravdepodobne nájdete vo svojej kuchyni.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g mletého mäsa
1 lyžička sladkej papriky
1-2 strúčiky cesnaku
1 väčšia cibuľa
mletý čierny korenie
1 štipka soli
pálivá paprika
majoránka
olej
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme cibuľu, jemne ju nakrájame a spojíme s mäsom.
Do zmesi pridáme ostatné suroviny a starostlivo premiešame.
Zmes dôkladne premiešame, vytvarujeme ju do podoby tehly a necháme asi na jednu hodinu vychladnúť v chladničke.
Po vychladnutí z tuhej zmesi nakrájame plátky hrubé 2-3 cm, z ktorých vytvoríme valčeky.
Smažíme na panvici s malým množstvom oleja alebo grilujeme a pravidelne otáčame.
Podávame s cibuľou, horčicou a zemiakom alebo s pečivom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čevabčiči
Čevabčiči sú tradičné balkánske mäsové guľôčky, zvyčajne vyrobené z mletého hovädzieho alebo jahňacieho mäsa, ktoré sa korenia cesnakom, paprikou a ďalšími bylinkami. Tieto chutné kúsky mäsa sa grilujú alebo opékajú na panvici a podávajú sa s pita chlebom, cibuľou a jogurtovou omáčkou. Čevabčiči sú obľúbené nielen v bývalých juhoslovanských krajinách, ale aj po celom svete, vďaka svojej výraznej chuti a jednoduchému príprave. Ideálne sú pre letné grilovačky a rodinné oslavy.