Čevapčiči z horúcej vzduchovej fritézy

Čevapčiči z horúcej vzduchovej fritézy
Doba prípravy: 25 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Mäso premiešame s korením, smotanou a cibuľou a tvarujeme malé šišky dlhé približne 10 cm. Fritézu mierne pokropíme olejom. Zemiaky dôkladne umyjeme a...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g mletého mäsa mix
soľ podľa chuti
korenie podľa chuti
1 lyžica horčice
trošička grilovacieho korenia
1 čajová lyžička sladkej mletej papriky
1 menšia cibuľa nakrájaná na drobno
2 lyžice Ramy Krémovej 19%
zemiaky v šupke, dobre umyté
olej v spreji

Postup varenia podľa receptu

Zmes mäsa, korenia, smotany a cibule dôkladne premiešame a vytvarujeme malé šišky o dĺžke približne 10 cm.

Koš fritéry ľahko potrieme olejom.

Zemiaky dôkladne opláchneme a nakrájame ich na plátky hrubé približne 4 mm.

Mleté mäso v tvare šišiek umiestnime do fritovacieho koša, nastavíme teplotu na 180 stupňov a čas na 18 minút. Približne v polovici doby fritézu nezastavujeme, koš vyjmeme a šišky opatrne otočíme. Potom koš vrátime späť a pokračujeme v smažení.

Zemiakové plátky vložíme do fritézy, osolíme ich a jemne pokropíme olejom. Smažíme ich po dobu 12 minút pri teplote 200 stupňov. Ak sa nám zdajú nedostatočne opečené, pridáme niekoľko minút.

Servírujeme s cibulou, horčicou a zeleninou podľa vlastného výberu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Čevapčiči z horúcej vzduchovej fritézy

Čevapčiči z horúco-vzdušnej fritézy sú skvelou alternatívou k tradičnému grilovaniu. Táto lahodná mäsová zmes, obvykle pripravovaná z hovädzieho a bravčového mäsa, sa ochucuje korením a bylinkami. V horúco-vzdušnej fritéze zostávajú šťavnaté a dodávajú pokrmu chrumkavú textúru bez nadmerného tuku. Podávajte ich s čerstvým chlebom, cibuľou a jogurtovým dipom pre dokonalý zážitok. Tento zdravší spôsob prípravy čevapčiči poteší všetkých milovníkov dobrého jedla.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (43 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Tag: mleté mäso, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, ľahký

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Čevapčiči z horúcej vzduchovej fritézy.

Pridať komentár