Čevapčiči z horúcej vzduchovej fritézy

Mäso premiešame s korením, smotanou a cibuľou a tvarujeme malé šišky dlhé približne 10 cm. Fritézu mierne pokropíme olejom. Zemiaky dôkladne umyjeme a...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g mletého mäsa mix
soľ podľa chuti
korenie podľa chuti
1 lyžica horčice
trošička grilovacieho korenia
1 čajová lyžička sladkej mletej papriky
1 menšia cibuľa nakrájaná na drobno
2 lyžice Ramy Krémovej 19%
zemiaky v šupke, dobre umyté
olej v spreji
Postup varenia podľa receptu
Zmes mäsa, korenia, smotany a cibule dôkladne premiešame a vytvarujeme malé šišky o dĺžke približne 10 cm.
Koš fritéry ľahko potrieme olejom.
Zemiaky dôkladne opláchneme a nakrájame ich na plátky hrubé približne 4 mm.
Mleté mäso v tvare šišiek umiestnime do fritovacieho koša, nastavíme teplotu na 180 stupňov a čas na 18 minút. Približne v polovici doby fritézu nezastavujeme, koš vyjmeme a šišky opatrne otočíme. Potom koš vrátime späť a pokračujeme v smažení.
Zemiakové plátky vložíme do fritézy, osolíme ich a jemne pokropíme olejom. Smažíme ich po dobu 12 minút pri teplote 200 stupňov. Ak sa nám zdajú nedostatočne opečené, pridáme niekoľko minút.
Servírujeme s cibulou, horčicou a zeleninou podľa vlastného výberu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Čevapčiči z horúcej vzduchovej fritézy
Čevapčiči z horúco-vzdušnej fritézy sú skvelou alternatívou k tradičnému grilovaniu. Táto lahodná mäsová zmes, obvykle pripravovaná z hovädzieho a bravčového mäsa, sa ochucuje korením a bylinkami. V horúco-vzdušnej fritéze zostávajú šťavnaté a dodávajú pokrmu chrumkavú textúru bez nadmerného tuku. Podávajte ich s čerstvým chlebom, cibuľou a jogurtovým dipom pre dokonalý zážitok. Tento zdravší spôsob prípravy čevapčiči poteší všetkých milovníkov dobrého jedla.