Karbanátky z mletého mäsa a karfiolu

Karfiol jemne nastrúhame, cibuľu a cesnak najemno nakrájame. Potom zmiešame mäso, vajce, karfiol a ostatné ingrediencie. Dobre premiešame mäsovú zmes.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g mletého mäsa
150-200 g surového karfiolu
50 g strúhaného syra
1 vajce
1 menšia cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
strúhanka podľa potreby
štipka majoránu alebo iného obľúbeného korenia
soľ
pepř
petržlenová vňať
---
múka
vajce
strúhanka
tuk na smaženie
Postup varenia podľa receptu
Kvietok jemne nastrúhame, cibuľu a cesnak dôkladne nakrájame. Potom spojíme mäso, vajcia, kveták a ostatné ingrediencie.
Mäso dôkladne spracujeme a ochutíme. Vytvoríme ploché karbanátky, ktoré obalíme v múke, vajciach a strúhanke.
Smažíme pomaly na väčšom množstve tuku z oboch strán. Servírujeme s zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi. Sú tiež chutné studené.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky z mletého mäsa a karfiolu
Karbanátky z mletého mäsa a karfiolu sú lahodným a výživným pokrmom, ktorý spája chute mäsa a zeleniny. Pripravujú sa z mletého mäsa, často v kombinácii s jemne nasekaným karfiolom, čo dodáva karbanátkom ľahkosť a šťavnatosť. Skvele sa hodia ako hlavné jedlo, ale aj ako desiata. Môžete ich podávať s zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú obohatiť svoj jedálniček o zdravú zeleninu a zároveň si pochutnať na mäsovom jedle.