Karbanátky s cuketou

Karbanátky s cuketou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Cuketu nahrubo nastrúhame, vymačkáme z nej nadbytočnú vodu a spojíme ju s mletým mäsom, paradajkovým pretlakom, vajcom, zemiakovým škrobom a strúhankou. Ochoreníme podľa chuti...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

360 g mletého mäsa
120 g cukety
40 g paradajkového pretlaku
1 vajce
30 g strúhanky
soľ
pepper
cesnak
majoránka
zemiakový škrob
tuk na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Cuketu nahrubo nastrúhame, vymačkáme z nej prebytočnú vodu a zmiešame ju s mletým mäsom, paradajkovým pretlakom, vajcom, zemiakovým škrobom a strúhankou.

Ochuťte zmes cesnakom, soľou, korením a majoránkou.

Vytvoríme placičky a osmažíme ich na oleji.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky s cuketou

Karbonátky s cuketou sú chutným a zdravým jedlom, ktoré oceníte nielen na obed, ale aj ako ľahkú večeru. Hlavnými ingredienciami sú mleté mäso, nastrúhaná cuketa a bylinky, ktoré karbonátkom dodávajú sviežu chuť. Príprava je jednoduchá – stačí zmiešať všetky ingrediencie, tvarovať karbonátky a opražiť ich na panvici. Podávať ich môžete s zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo ako samostatný snack. Tento recept je skvelým spôsobom, ako do stravy zaradiť viac zeleniny a potešiť tak celú rodinu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (26 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Tag: mleté mäso, mäsové guľky, obed, ľahké, bežný deň, slané, česká, ľahký, cuketa, letné recepty, vyprážanie, bylinky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Karbanátky s cuketou.

Pridať komentár