Karbanátky s cuketou

Cuketu nahrubo nastrúhame, vymačkáme z nej nadbytočnú vodu a spojíme ju s mletým mäsom, paradajkovým pretlakom, vajcom, zemiakovým škrobom a strúhankou. Ochoreníme podľa chuti...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
360 g mletého mäsa
120 g cukety
40 g paradajkového pretlaku
1 vajce
30 g strúhanky
soľ
pepper
cesnak
majoránka
zemiakový škrob
tuk na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Cuketu nahrubo nastrúhame, vymačkáme z nej prebytočnú vodu a zmiešame ju s mletým mäsom, paradajkovým pretlakom, vajcom, zemiakovým škrobom a strúhankou.
Ochuťte zmes cesnakom, soľou, korením a majoránkou.
Vytvoríme placičky a osmažíme ich na oleji.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky s cuketou
Karbonátky s cuketou sú chutným a zdravým jedlom, ktoré oceníte nielen na obed, ale aj ako ľahkú večeru. Hlavnými ingredienciami sú mleté mäso, nastrúhaná cuketa a bylinky, ktoré karbonátkom dodávajú sviežu chuť. Príprava je jednoduchá – stačí zmiešať všetky ingrediencie, tvarovať karbonátky a opražiť ich na panvici. Podávať ich môžete s zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo ako samostatný snack. Tento recept je skvelým spôsobom, ako do stravy zaradiť viac zeleniny a potešiť tak celú rodinu.