Karbanátky s kapustou

Na kúsku slaniny osmažíme nakrájanú cibuľu, kým nie je sklovitá. Pridáme drvený rascu, necháme ho uvoľniť vôňu, a potom pridáme pokrájané kapustu na menšie kúsky a za…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g mletého mäsa z pleca (alebo mix)
250 g kyslej kapusty (okapanej)
1 väčšia cibuľa
1 lyžička drveného kmínu, podľa chuti
mletý čierny korenie, podľa chuti
1 lyžica mletej sladkej papriky
chilli podľa chuti, nemusí byť
1 lyžička majoránky, podľa chuti
masti
Postup varenia podľa receptu
Na kusku sadla osmahneme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme drvený kmín, necháme ho uvoľniť arómu, a potom pridáme menšie kúsky nakrájaného zelena. Smažíme pomaly a častejšie miešame. Následne dochutíme paprikou, chilli, čiernym korením a majoránkou.
Do mletého mäsa pridáme mierne vychladnutú zmes zelena a dôkladne premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou. Nepoužívame žiadne vajcia, strúhanku ani múku, pretože to nie je potrebné a plná chuť mäsa a zelena tak vynikne.
Z mletej zmesi utvoríme karbanátky približne veľkosti dlane, ktoré opiekame na panvici v horúcom sade z oboch strán, kým nie sú zlatisté. Potom ich prenesieme na plech (aniž by sme plech namazali) a krátko ich dopečieme v predhriatej rúre. Ak pripravíme karbanátky tenšie a nebudeme ich smažiť na príliš vysokom ohni, môžeme krok s dopečením v rúre vynechať.
Servírujeme s zemiakmi podľa vlastného výberu alebo s čerstvým chlebom a horčicou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky s kapustou
Karbanátky s kapustou sú obľúbené české jedlo, ktoré spája chuť šťavnatých mäsových karbanátkov a kyslej kapusty. Karbanátky sa často pripravujú z mletého mäsa, cibule a korenia, ktoré dodáva výnimočnú chuť. Kyslá kapusta, podávaná ako príloha, dodáva jedlu sviežosť a príjemnú kyslosť. Toto jedlo je obľúbené nielen pre svoju chuť, ale aj ako zdroj energie a výživy. Karbanátky s kapustou sú typické pre českú domácu kuchyňu a často sa servírujú s zemiakmi alebo chlebom.