Karbanátky s kapustou

Karbanátky s kapustou
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na kúsku slaniny osmažíme nakrájanú cibuľu, kým nie je sklovitá. Pridáme drvený rascu, necháme ho uvoľniť vôňu, a potom pridáme pokrájané kapustu na menšie kúsky a za…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g mletého mäsa z pleca (alebo mix)
250 g kyslej kapusty (okapanej)
1 väčšia cibuľa
1 lyžička drveného kmínu, podľa chuti
mletý čierny korenie, podľa chuti
1 lyžica mletej sladkej papriky
chilli podľa chuti, nemusí byť
1 lyžička majoránky, podľa chuti
masti

Postup varenia podľa receptu

Na kusku sadla osmahneme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme drvený kmín, necháme ho uvoľniť arómu, a potom pridáme menšie kúsky nakrájaného zelena. Smažíme pomaly a častejšie miešame. Následne dochutíme paprikou, chilli, čiernym korením a majoránkou.

Do mletého mäsa pridáme mierne vychladnutú zmes zelena a dôkladne premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou. Nepoužívame žiadne vajcia, strúhanku ani múku, pretože to nie je potrebné a plná chuť mäsa a zelena tak vynikne.

Z mletej zmesi utvoríme karbanátky približne veľkosti dlane, ktoré opiekame na panvici v horúcom sade z oboch strán, kým nie sú zlatisté. Potom ich prenesieme na plech (aniž by sme plech namazali) a krátko ich dopečieme v predhriatej rúre. Ak pripravíme karbanátky tenšie a nebudeme ich smažiť na príliš vysokom ohni, môžeme krok s dopečením v rúre vynechať.

Servírujeme s zemiakmi podľa vlastného výberu alebo s čerstvým chlebom a horčicou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky s kapustou

Karbanátky s kapustou sú obľúbené české jedlo, ktoré spája chuť šťavnatých mäsových karbanátkov a kyslej kapusty. Karbanátky sa často pripravujú z mletého mäsa, cibule a korenia, ktoré dodáva výnimočnú chuť. Kyslá kapusta, podávaná ako príloha, dodáva jedlu sviežosť a príjemnú kyslosť. Toto jedlo je obľúbené nielen pre svoju chuť, ale aj ako zdroj energie a výživy. Karbanátky s kapustou sú typické pre českú domácu kuchyňu a často sa servírujú s zemiakmi alebo chlebom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (34 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Tag: mleté mäso, mäsové guľky, restovanie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, pečenie, kyslá kapusta, vyprážanie, zimné recepty

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Karbanátky s kapustou.

Pridať komentár