Plnené keluče

Plnené keluče
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 50 minút
Porcie: 4

Kedlubne naplníme chutnou zmesou slaniny, mletého mäsa a smotany, posypeme strúhaným syrom a pečieme v rúre. Je to jednoduché a rýchle...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 kelu
1 cibuľa
50 g anglickej slaniny
300 g mletého mäsa
1 strúčik cesnaku
soľ
mletý čierny korenie
mletý karibik
1 lyžička provensálskych korenín
100 ml smotany
100 g tvrdého syra

Postup varenia podľa receptu

Kalokvie olúpeme a zastrihneme spodnú časť, aby stál pevne. Potom vydlabeme stred, najlepšie pomocou hrotu škrabky na zemiaky. Polovicu vydlabanej dužiny nakrájame na malé kúsky, zvyšok môžeme zjesť.

Na panvici osmažíme nakrájanú cibuľu a slaninu, potom pridáme mleté mäso a prelisovaný cesnak. Dochutíme soľou, korením, rascou a provensálskymi bylinkami a všetko orestujeme. Následne pridáme nakrájanú kalokviu, premiešame a dusíme desať minút.

Preneste zmes do misy, pridajte smotanu a vmiešajte dve tretiny nastrúhaného syra. Touto zmesou naplňte kalokvie a navrch posypte zvyšným syrom.

Umístime na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 35 minút na 180 °C.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Plnené keluče

Plnené kaleráby


Plnené kaleráby sú lahodným a zdravým jedlom, ktoré spája čerstvú zeleninu s chutnou náplňou. Kaleráby sa zvyčajne plnia zmesou mletého mäsa, ryže a korenia, ale existujú aj vegetariánske varianty s strukovinami a zeleninou. Tento pokrm je nielen výživný, ale aj vizuálne atraktívny, pretože kaleráby sa na tanieri vyjímajú. Príprava je jednoduchá, a tak si môžete vychutnať domáce jedlo plné chuti a vitamínov. Ideálne pre rodinný obed alebo večeru, plnené kaleráby potešia každého milovníka zeleniny.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Mleté mäso
Tag: Zelenina, mleté mäso, obed, ľahké, bežný deň, večera, pečenie, dusenie, stredne náročný

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Plnené keluče.

Pridať komentár