Mäsové guličky v smotanovej omáčke

Jemne mleté mäso vložíme do misy, pridáme soľ, korenie a dôkladne premiešame. Potom pridáme jemne nakrájanú cibuľu, žĺtky, Solamyl a na jemno nastrúhané…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g mletého mäsa
1 cibuľa
3 uvarené zemiaky
2 žĺtky
2 čajové lyžičky Solamylu
1 hrška strúhanky
150 ml smotany na šľahanie
čierny korenie
olej
soľ
Omáčka
250 ml smotany
1 lyžica horčice
150 ml vývaru (bujón)
2 čajové lyžičky Solamylu
soľ (ak je potrebné)
Postup varenia podľa receptu
Mleté mäso vložíme do misy, osolíme a okoreníme, potom dôkladne premiešame. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, žĺtky, Solamyl, nastrúhané uvarené zemiaky, strúhanku a smotanu, a nakoniec všetko ručne spracujeme na hladkú zmes.
Koláčovú formu potrieme olejom a do nej umiestnime mäsové guľôčky, ktoré sme si vytvorili (menšie sú lepšie). Pečieme v predhriatej rúre na 200°C dozlatista, približne 40 minút, a v polovici pečenia guľôčky otočíme.
Potom vyberieme guľôčky z pekáča a na sporáku pripravíme omáčku. Pridáme smotanu, Solamyl, horčicu a vývar, všetko dôkladne premiešame metlou do hladkej konzistencie, potom vrátime guľôčky späť a krátko povaríme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Mäsové guličky v smotanovej omáčke
Masové guľky v smotanovej omáčke sú obľúbeným jedlom, ktoré spája jemnosť mäsa s bohatou smotanovou chuťou. Tieto lahodné guľky sa často pripravujú z mletého mäsa, ktoré je ochutené bylinkami a korením. Po upečení alebo uvarení sa podávajú so smotanovou omáčkou, ktorá dodáva jedlu nielen chuť, ale aj krásnu konzistenciu. K tejto delikatese sa skvele hodia prílohy ako zemiakové knedle, cestoviny alebo čerstvá zelenina. Je to ideálne jedlo na rodinné obedy či slávnostné večere.