Kalamáre a krevety na bielom víne

Očistíme chobotnice tým, že ich za chapadlá vytiahneme a odstránime vnútornosti nožom, pričom nezabudneme vybrať priehľadnú kosť. Potom ich dôkladne umyjeme a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg kalamárov
0,8 kg kreviet
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 dl bieleho vína
4 plátky masla
nasekaná petržlenová vňať
tymian
soľ
pipar
Postup varenia podľa receptu
Kalamáre najprv očistíme tým, že ich za chapadlá vytiahneme von, vnútornosti odstránime nožom a taktiež nezabudneme vybrať priesvitnú kosť. Potom ich umyjeme a nakrájame na tretiny. Od hlavičky odkrojíme chapadlá a pridáme ich do zmesi.
Očistíme krevety tak, že im odrezíme hlavičky a zložíme priesvitný krunýř od nožičiek. Potom ich nakrájame na tretiny, rovnako ako kalamáre. Do zmesi pridáme jemne nakrájanú cibuľu a cesnak, ktoré na masle osmažíme do zlatova.
Akonáhle sa zmes začne peniť, osolíme ju, opepříme, pridáme tymián a podlijeme vínom. Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Hotovú zmes servírujeme so zeleninovým šalátom a toastami alebo inou vhodnou prílohou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kalamáre a krevety na bielom víne
Chobotnice a krevety na bielom víne sú lahodným pokrmom, ktorý spája čerstvé morské plody s jemnou chuťou bieleho vína. Tento pokrm sa ľahko pripravuje a ponúka vyváženú kombináciu textúr a chutí. Chobotnice, upravené do jemnej konzistencie, sa skvele dopĺňajú so sladkými krevetami, ktoré dodávajú jedlu na šťavnatosti. Počas varenia bieleho vína sa uvoľnia aromatické látky, ktoré zvýraznia chuť morských plodov. Podávané s čerstvým chlebom alebo na lôžku zo zeleniny, toto jedlo je ideálnou voľbou pre milovníkov morských špecialít.