Kalamáre a krevety na bielom víne

Kalamáre a krevety na bielom víne
Doba prípravy: 45 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Očistíme chobotnice tým, že ich za chapadlá vytiahneme a odstránime vnútornosti nožom, pričom nezabudneme vybrať priehľadnú kosť. Potom ich dôkladne umyjeme a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg kalamárov
0,8 kg kreviet
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 dl bieleho vína
4 plátky masla
nasekaná petržlenová vňať
tymian
soľ
pipar

Postup varenia podľa receptu

Kalamáre najprv očistíme tým, že ich za chapadlá vytiahneme von, vnútornosti odstránime nožom a taktiež nezabudneme vybrať priesvitnú kosť. Potom ich umyjeme a nakrájame na tretiny. Od hlavičky odkrojíme chapadlá a pridáme ich do zmesi.

Očistíme krevety tak, že im odrezíme hlavičky a zložíme priesvitný krunýř od nožičiek. Potom ich nakrájame na tretiny, rovnako ako kalamáre. Do zmesi pridáme jemne nakrájanú cibuľu a cesnak, ktoré na masle osmažíme do zlatova.

Akonáhle sa zmes začne peniť, osolíme ju, opepříme, pridáme tymián a podlijeme vínom. Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Hotovú zmes servírujeme so zeleninovým šalátom a toastami alebo inou vhodnou prílohou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kalamáre a krevety na bielom víne

Chobotnice a krevety na bielom víne sú lahodným pokrmom, ktorý spája čerstvé morské plody s jemnou chuťou bieleho vína. Tento pokrm sa ľahko pripravuje a ponúka vyváženú kombináciu textúr a chutí. Chobotnice, upravené do jemnej konzistencie, sa skvele dopĺňajú so sladkými krevetami, ktoré dodávajú jedlu na šťavnatosti. Počas varenia bieleho vína sa uvoľnia aromatické látky, ktoré zvýraznia chuť morských plodov. Podávané s čerstvým chlebom alebo na lôžku zo zeleniny, toto jedlo je ideálnou voľbou pre milovníkov morských špecialít.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rybie mäso
Tag: Zelenina, restovanie, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, slané, ľahký, pre začiatočníkov, bylinky, európska, morské plody, krevety, kalamáre

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kalamáre a krevety na bielom víne.

Pridať komentár