Rezne z rybieho filé pečené v rúre bez vyprážania

Rezne z rybieho filé pečené v rúre bez vyprážania
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Necháme filety rozmraziť, pridáme soľ a obalíme ich v drvených kukuričných lupienkoch. Pečieme na papieri na pečenie v rúre na maximálnu teplotu približne 10 až 15 minút.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 g filety
rozdrcené kukuričné lupienky bez pridaného cukru na obalenie
2 kolieska citróna
soľ

Postup varenia podľa receptu

Filé necháme povoliť, osolíme ho a obalíme v drvených kukuričných cereáliách.

Pečieme na papieri na pečenie v predhriatej rúre na maximálnu teplotu približne 10 až 15 minút.

Na tanieri ozdobíme plátkom citrónu. Servírujeme s varenými zemiakmi a zeleninou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rezne z rybieho filé pečené v rúre bez vyprážania

Rezníky z rybieho filé pečené v rúre bez vyprážania sú zdravou a chutnou alternatívou tradičných rezňov. Rybí filé sa obalí v strúhanke a jemne ochutí bylinkami, cesnakom alebo citrónom. Potom sa pečú v rúre, čo zabezpečí chrumkavú kôrku a šťavnaté mäso vo vnútri, bez potreby používať olej. Tento pokrm je ideálny na rýchly obed alebo večeru a výborne sa hodí k čerstvému šalátu alebo zemiakovým prílohám. Môžete si tak užiť lahodné jedlo bez pocitov viny.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rybie mäso
Tag: ryby, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rezne z rybieho filé pečené v rúre bez vyprážania.

Pridať komentár