Pstruh pečený v rúre

Pstruha často varíme na večeru alebo ako osviežujúci obed. Jeho mäso je jemné ako v texte, tak aj v chuti, a preto by sme ho nemali zakrývať silnými koreninovými prísadami.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 pstruh
20 g masla
1 polievková lyžica oleja
2 cibule
soľ
kmín
hladká múka
Postup varenia podľa receptu
Pstruha dôkladne vyčistíme, osolíme a pridáme kmín aj dovnútra. Potom ho obalíme v múke.
Olúpeme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Niektoré kolieska vložíme dovnútra a zvyšok použijeme na obloženie ryby.
Na panvici zohrejeme maslo, môžeme tiež pridať lyžicu oleja, aby sa maslo nespálilo.
Pstruha umiestnime do pekáča, posypeme ho tenkými plátkami masla a pečieme odkrytého 20–30 minút (podľa veľkosti pstruha), kým povrch nezíska zlatavú farbu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pstruh pečený v rúre
Pstruh pečený v rúre je lahodný a zdravý pokrm, ktorý je obľúbený medzi milovníkmi rýb. Príprava je jednoduchá – stačí pstruha osoliť, pokvapkať olivovým olejom a pridať bylinky, ako je tymián alebo rozmarín. Pečenie v rúre zaručuje, že ryba zostane šťavnatá a chutná. Ideálne sa podáva s pečenými zemiakmi a sezónnou zeleninou. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný, plný omega-3 mastných kyselín, ktoré sú prospešné pre zdravie srdca.