Pstruh pečený v rúre

Pstruh pečený v rúre
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 1

Pstruha často varíme na večeru alebo ako osviežujúci obed. Jeho mäso je jemné ako v texte, tak aj v chuti, a preto by sme ho nemali zakrývať silnými koreninovými prísadami.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 pstruh
20 g masla
1 polievková lyžica oleja
2 cibule
soľ
kmín
hladká múka

Postup varenia podľa receptu

Pstruha dôkladne vyčistíme, osolíme a pridáme kmín aj dovnútra. Potom ho obalíme v múke.

Olúpeme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Niektoré kolieska vložíme dovnútra a zvyšok použijeme na obloženie ryby.

Na panvici zohrejeme maslo, môžeme tiež pridať lyžicu oleja, aby sa maslo nespálilo.

Pstruha umiestnime do pekáča, posypeme ho tenkými plátkami masla a pečieme odkrytého 20–30 minút (podľa veľkosti pstruha), kým povrch nezíska zlatavú farbu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pstruh pečený v rúre

Pstruh pečený v rúre je lahodný a zdravý pokrm, ktorý je obľúbený medzi milovníkmi rýb. Príprava je jednoduchá – stačí pstruha osoliť, pokvapkať olivovým olejom a pridať bylinky, ako je tymián alebo rozmarín. Pečenie v rúre zaručuje, že ryba zostane šťavnatá a chutná. Ideálne sa podáva s pečenými zemiakmi a sezónnou zeleninou. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný, plný omega-3 mastných kyselín, ktoré sú prospešné pre zdravie srdca.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (87 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rybie mäso
Tag: ryby, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, zdravé, pečenie, pstruh

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pstruh pečený v rúre.

Pridať komentár