Losos na masle

Jemné mäso lososa stačí mierne ochutiť, pretože nadmerné korenie by mu ublížilo. Abychom chute viac vynikli, pripravíme ho na masle a dáme mu príjemnú vôňu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 filet lososa
čerstvá bazalka
1 snítka rozmarínu
provensálske korenie
soľ
1 citrón
1 kúsok masla
Príloha
660 g zemiakov
trocha mlieka (alebo smotany)
soľ
1 kúsok masla
Postup varenia podľa receptu
Odstráňte šupiny z filetov lososa, rozdeľte ich na kúsky, osolte, pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte provensálskym korením.
Uvarte zemiaky aj so šupkou, rozmačkajte ich na hrubšiu kašu s maslom, mliekom alebo smotanou a pridajte soľ podľa chuti.
Na panvici rozpustite maslo a osmažte niekoľko citrónových kôrok.
Keď sa kôra začne rozvoniavať, vyberte ju, položte lososa kožou nadol a neotáčajte!
Na vrch dajte čerstvú bazalku a zakryte panvicu pokrievkou.
Môžete k tomu pridať trochu vody.
Lososa pečte približne 10 minút, v závislosti od jeho veľkosti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Losos na masle
Losos na masle je lahodné a ľahko pripraviteľné jedlo, ktoré si obľúbi každý milovník rýb. Filet z lososa sa perfektne spojí s roztopeným maslom, ktoré dodáva pokrmu bohatú chuť a jemnú štruktúru. Pri jeho príprave je dôležité zachovať šťavnatosť a sviežosť ryby, preto sa odporúča krátka doba pečenia na panvici alebo v rúre. Obľúbite si tiež kombináciu s bylinkami a citrónom, ktoré pokrmu dodajú osviežujúci nádych. Losos na masle je ideálna voľba pre rýchlu večeru alebo slávnostný obed.