Losos na masle

Losos na masle
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Jemné mäso lososa stačí mierne ochutiť, pretože nadmerné korenie by mu ublížilo. Abychom chute viac vynikli, pripravíme ho na masle a dáme mu príjemnú vôňu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 filet lososa
čerstvá bazalka
1 snítka rozmarínu
provensálske korenie
soľ
1 citrón
1 kúsok masla
Príloha
660 g zemiakov
trocha mlieka (alebo smotany)
soľ
1 kúsok masla

Postup varenia podľa receptu

Odstráňte šupiny z filetov lososa, rozdeľte ich na kúsky, osolte, pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte provensálskym korením.

Uvarte zemiaky aj so šupkou, rozmačkajte ich na hrubšiu kašu s maslom, mliekom alebo smotanou a pridajte soľ podľa chuti.

Na panvici rozpustite maslo a osmažte niekoľko citrónových kôrok.

Keď sa kôra začne rozvoniavať, vyberte ju, položte lososa kožou nadol a neotáčajte!

Na vrch dajte čerstvú bazalku a zakryte panvicu pokrievkou.

Môžete k tomu pridať trochu vody.

Lososa pečte približne 10 minút, v závislosti od jeho veľkosti.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Losos na masle

Losos na masle je lahodné a ľahko pripraviteľné jedlo, ktoré si obľúbi každý milovník rýb. Filet z lososa sa perfektne spojí s roztopeným maslom, ktoré dodáva pokrmu bohatú chuť a jemnú štruktúru. Pri jeho príprave je dôležité zachovať šťavnatosť a sviežosť ryby, preto sa odporúča krátka doba pečenia na panvici alebo v rúre. Obľúbite si tiež kombináciu s bylinkami a citrónom, ktoré pokrmu dodajú osviežujúci nádych. Losos na masle je ideálna voľba pre rýchlu večeru alebo slávnostný obed.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rybie mäso
Tag: ryby, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, bezlepkové, vyprážanie, dusenie, losos, citrusy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Losos na masle.

Pridať komentár