Pečený losos v alobale

Do misy vložte grilovacie korenie a premiešajte s olejom. Touto zmesou potrite lososa z jednej strany a po bokoch. Zabaľte lososa do alobalu a dajte ho piecť do rúry.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
losos
grilovacie korenie
olej
maslo
Príloha
zemiaky
korenie na americké zemiaky
Zelenina
ľadový šalát
paprika
uhorka
paradajka
Postup varenia podľa receptu
Nasypte grilovacie korenie do misy a zmiešajte ho s olejom. Touto zmesou natrite lososa z jednej strany a po stranách.
Zabalte lososa do hliníkovej fólie a pečte ho v rúre na 220 °C po dobu 20-30 minút. Po desiatich minútach fóliu otvorte a na lososa dajte kúsok masla. Dokončite pečenie.
Môžete si zvoliť jednu z dvoch ponúkaných príloh alebo vytvoriť vlastnú. Americké zemiaky dôkladne umyjeme, nakrájame na štvrtiny, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme korením na americké zemiaky. Pečieme približne 40 minút pri 220 °C (do rúry ich vložte pred lososom!). Zeleninový šalát pripravíme podľa svojej chuti: vyberieme si zeleninu, nakrájame ju a zmiešame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečený losos v alobale
Pečený losos v alobale je lahodným a zdravým jedlom, ktoré si zamiluje každý milovník rýb. Tento jednoduchý recept zahŕňa marinovanie lososa s čerstvými bylinkami, citrónom a olivovým olejom, čo mu dodáva nezameniteľnú chuť. Pečenie v alobale zaručuje, že ryba ostane šťavnatá a jemná. Tento pokrm je perfektnou voľbou pre rýchlu večeru, pretože sa ľahko pripravuje a nevyžaduje veľa ingrediencií. Podávajte ho s čerstvým šalátom alebo zeleninou pre vyvážené jedlo.