Makrela na grile

Rybacie mäso určite patrí k teplým letným večerom, kedy sa stretávame pri grile a vychutnávame si grilované pochúťky. Mäso z makrely je šťavnaté a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g makrely (čerstvá alebo mrazená)
čerstvý rozmarín
čerstvý tymián
čerstvé oregano
čerstvá pažítka
korenie na ryby bez soli
citrónová šťava
plátky citróna
Postup varenia podľa receptu
Rybu dôkladne vyčistíme, potom odstránime hlavu a chvost. Celú rybu potrieme citrónovou šťavou z vonkajšej aj vnútornej strany.
Okoreníme bez soli a čerstvé bylinky zviažeme do malej kytičky, ktorú vložíme do ryby.
Rybu dáme na stredne horúci gril, najlepšie je elektrický, alebo ju zabalíme do alobalu a umiestnime na klasický gril na uhlíky.
Po pár minútach sa otočíme, a ak sa mäso ľahko oddeľuje, môžeme rybu rozrezať na polovicu, vybrať kostru a nechať ju dopiecť.
Podávame ako obed alebo večeru so zeleninou, šalátom a celozrnným pečivom v rámci udržiavacej diétu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Makrela na grile
Makrela na grille je lahodný pokrm, ktorý si obľúbia milovníci rýb. Príprava makrely na grile je jednoduchá a rýchla, čo ju robí ideálnym jedlom pre letné večery. Ryba sa zvyčajne marinujú v olivovom oleji, citrónovej šťave a bylinkách, čo zvýrazní jej prirodzenú chuť. Grilovanie makrely navyše dodáva pokrmu charakteristickú dymovú vôňu. Podáva sa často s čerstvým šalátom alebo pečivom, čo z nej robí skvelú voľbu pre zdravý a chutný obed alebo večeru.