Losos v petrželi

Lososa osolíme a prelejeme citrónovou šťavou. Petržlen nasekáme na drobné kúsky a pórok na kolieska. V hrnci rozpustíme maslo a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 filety z lososa
3 koreňové petržleny
1/2 pórku
200 ml smotany na šľahanie
1/2 zväzku čerstvého petržlenu
3 lyžice masla
3 lyžice hladkej múky
kurací vývar
mlieko
citrónová šťava
farebný korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Lososa osolíme a zakápneme citrónom.
Petržlen očistíme a nasekáme na drobné kocky, pór pokrájame na štvrťkolieska.
Na panvici rozohriejeme maslo a na ňom osmažíme zeleninu do zlatista, čo by malo trvať približne 10 minút.
Pridáme múku, osmažíme ju a postupne vlievame teplý vývar a mlieko, až dosiahneme požadovanej konzistencie omáčky.
Osolíme a varíme 20-30 minút, občas premiešavame alebo prešľahávame. Potom necháme mierne vychladnúť a rozmixujeme dohladka.
Pridáme smotanu, nasekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko ešte prehrejeme. Nakoniec dochutíme šťavou z citróna a čerstvo mletým farebným korením, prípadne soľou.
Kým sa omáčka varí, predhrejeme trúbu na 220°C.
Pekáč potrieme maslom, umiestnime do neho kúsky lososa, navrch dáme maslo a pečieme 15-20 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Losos v petrželi
Losos v petržlenovej vňaťi je lahodný pokrm, ktorý spája jemnosť lososa s aromatickou chuťou čerstvého petržlenu. Táto kombinácia nielen že skvelo chutí, ale tiež prináša množstvo živín, ako sú omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. Príprava je rýchla a jednoduchá; stačí marinovať lososa v bylinkovom oleji a piecť ho na panvici alebo v rúre. Podávajte s prílohou, ako je pečená zelenina alebo zemiaky. Tento recept je ideálny na oslavy aj bežné večere, keď chcete potešiť svojich blízkych chutným a zdravým pokrmom.