Losos v petrželi

Losos v petrželi
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Lososa osolíme a prelejeme citrónovou šťavou. Petržlen nasekáme na drobné kúsky a pórok na kolieska. V hrnci rozpustíme maslo a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 filety z lososa
3 koreňové petržleny
1/2 pórku
200 ml smotany na šľahanie
1/2 zväzku čerstvého petržlenu
3 lyžice masla
3 lyžice hladkej múky
kurací vývar
mlieko
citrónová šťava
farebný korenie
soľ

Postup varenia podľa receptu

Lososa osolíme a zakápneme citrónom.

Petržlen očistíme a nasekáme na drobné kocky, pór pokrájame na štvrťkolieska.

Na panvici rozohriejeme maslo a na ňom osmažíme zeleninu do zlatista, čo by malo trvať približne 10 minút.

Pridáme múku, osmažíme ju a postupne vlievame teplý vývar a mlieko, až dosiahneme požadovanej konzistencie omáčky.

Osolíme a varíme 20-30 minút, občas premiešavame alebo prešľahávame. Potom necháme mierne vychladnúť a rozmixujeme dohladka.

Pridáme smotanu, nasekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko ešte prehrejeme. Nakoniec dochutíme šťavou z citróna a čerstvo mletým farebným korením, prípadne soľou.

Kým sa omáčka varí, predhrejeme trúbu na 220°C.

Pekáč potrieme maslom, umiestnime do neho kúsky lososa, navrch dáme maslo a pečieme 15-20 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Losos v petrželi

Losos v petržlenovej vňaťi je lahodný pokrm, ktorý spája jemnosť lososa s aromatickou chuťou čerstvého petržlenu. Táto kombinácia nielen že skvelo chutí, ale tiež prináša množstvo živín, ako sú omega-3 mastné kyseliny a vitamíny. Príprava je rýchla a jednoduchá; stačí marinovať lososa v bylinkovom oleji a piecť ho na panvici alebo v rúre. Podávajte s prílohou, ako je pečená zelenina alebo zemiaky. Tento recept je ideálny na oslavy aj bežné večere, keď chcete potešiť svojich blízkych chutným a zdravým pokrmom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (54 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rybie mäso
Tag: Zelenina, ryby, restovanie, varenie, obed, ľahké, rýchle, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, zdravé, pečenie, bylinky, losos

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Losos v petrželi.

Pridať komentár