Parmezánové rizoto s mušľami

Parmezánové rizoto s mušľami
Doba prípravy: 45 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

V hlbokej panvici rozpustíme maslo. K tomu pridáme ryžu a necháme ju asi 3 minúty osmahnúť. Následne ryžu zalijeme bielym vínom.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g ryže arborio
2 plechovky mušlí v marináde Calvo
450 ml zeleninového vývaru
70 g masla
1 dcl bieleho vína
strúhaný parmezán
čerstvo nasekaná petržlenová vňať
soľ

Postup varenia podľa receptu

V priestrannej panvici rozpustíme maslo. Do rozpusteného masla pridáme ryžu a asi 3 minúty ju restujeme.

Následne ryžu podlieme bielym vínom, necháme ho odpariť a postupne pridávame vývar. Ryžu varíme, kým nedosiahne stav "na skus".

Uhasíme oheň a do rizota pridáme kúsok masla, aby sa rozpustil. Na záver vmiešame nastrúhaný parmezán a podľa potreby dosolíme.

Vytvoríme hladký krém, do ktorého pridáme mušle a nasekanú petržlen.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Parmezánové rizoto s mušľami

Parmezánové rizoto s mušľami je lahodné talianske jedlo, ktoré kombinuje krémovú textúru rizota s jemnou chuťou morských plodov. Mušle, bohaté na minerály a vitamíny, dodávajú tomuto pokrmu unikátne chuťové zážitky. Pri príprave sa používa kvalitný parmezán, ktorý rizotu propůjčuje intenzívnu arómu a bohatú chuť. Tento pokrm je ideálny pre milovníkov morských plodov a talianskej kuchyne a skvele sa hodí ako hlavné jedlo na slávnostné príležitosti či rodinné večere.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rybie mäso
Tag: restovanie, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, večera, ostatné, bylinky, stredne náročný, morské plody, mušle a ustrice

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Parmezánové rizoto s mušľami.

Pridať komentár