Parmezánové rizoto s mušľami

V hlbokej panvici rozpustíme maslo. K tomu pridáme ryžu a necháme ju asi 3 minúty osmahnúť. Následne ryžu zalijeme bielym vínom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g ryže arborio
2 plechovky mušlí v marináde Calvo
450 ml zeleninového vývaru
70 g masla
1 dcl bieleho vína
strúhaný parmezán
čerstvo nasekaná petržlenová vňať
soľ
Postup varenia podľa receptu
V priestrannej panvici rozpustíme maslo. Do rozpusteného masla pridáme ryžu a asi 3 minúty ju restujeme.
Následne ryžu podlieme bielym vínom, necháme ho odpariť a postupne pridávame vývar. Ryžu varíme, kým nedosiahne stav "na skus".
Uhasíme oheň a do rizota pridáme kúsok masla, aby sa rozpustil. Na záver vmiešame nastrúhaný parmezán a podľa potreby dosolíme.
Vytvoríme hladký krém, do ktorého pridáme mušle a nasekanú petržlen.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Parmezánové rizoto s mušľami
Parmezánové rizoto s mušľami je lahodné talianske jedlo, ktoré kombinuje krémovú textúru rizota s jemnou chuťou morských plodov. Mušle, bohaté na minerály a vitamíny, dodávajú tomuto pokrmu unikátne chuťové zážitky. Pri príprave sa používa kvalitný parmezán, ktorý rizotu propůjčuje intenzívnu arómu a bohatú chuť. Tento pokrm je ideálny pre milovníkov morských plodov a talianskej kuchyne a skvele sa hodí ako hlavné jedlo na slávnostné príležitosti či rodinné večere.