Rybie fašírky

Rybie fašírky
Doba prípravy: 45 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 1

Ak plánujeme pripraviť rybie fašírky, ale nemáme k dispozícii dostatočné množstvo rybieho mäsa, môžeme jeho časť nahradiť mletým mäsom, pričom je najlepšie použiť rovnaký pomer bravčového a hovädzieho mäsa.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)
1 kapor
Podľa potreby
soľ
mletý čierny korenie
cesnak
majorán
vajce
strúhanka
olej na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Kapra najprv vyfiletujeme a potom spoločne s kožou a menšími kosťami pomeleme na hrubom mlynčeku.

Do zmesi pridáme mleté mäso, cesnak, majoránku, soľ, vajce, korenie a na zahuštenie trochu strúhanky, podľa vlastnej chuti.

Pripravíme tenké karbonátky a usmažíme ich na zlatavú farbu v horúcom oleji.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rybie fašírky

Rybie karbanátky sú obľúbeným jedlom, ktoré osloví nielen milovníkov rýb. Sú pripravované z rôznych druhov rýb, ako sú treska alebo losos, zmiešaných so strúhankou, vajcom a korením. Karbanátky sa zvyčajne pečú na panvici alebo sa pečú v rúre, vďaka čomu získavajú príjemnú zlatistú farbu a chrumkavú kôrku. Podávajú sa často s čerstvým šalátom alebo zemiakovou kašou, čo skvele dopĺňa ich jemnú chuť. Rybie karbanátky sú zdravou alternatívou k tradičným mäsovým jedlám a sú vhodné pre celú rodinu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (31 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rybie mäso
Tag: mleté mäso, mäsové guľky, ryby, obed, bežný deň, večera, česká, vyprážanie, zimné recepty, stredne náročný, kapor

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rybie fašírky.

Pridať komentár