Rybie filé pečené v trúbe bez vyprážania

Rybie filé pečené v trúbe bez vyprážania
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Necháme filety rozmraziť, osolíme ich a obalíme v rozdrcených kukuričných lupienkoch. Potom ich pečieme na papieri na pečenie v rúre na maximálnu teplotu asi 10 až 15 minút.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 g filé
rozdrcené kukuričné lupienky bez pridaného cukru na obalenie
2 kolieska citróna
soľ

Postup varenia podľa receptu

Necháme filet rozmraziť, osolíme ich a obalíme v drvených kukuričných lupienkoch.

Pečieme na pečiacom papieri v rúre na maximálnu teplotu približne 10 až 15 minút.

Tanier ozdobíme citrónovým kolieskom. Servírujeme s varenými zemiakmi a zeleninou.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rybie filé pečené v trúbe bez vyprážania

Rizky z rybieho filé pečené v rúre bez vyprážania sú zdravou a chutnou alternatívou klasických rizkov. Tento pokrm sa pripravuje z čerstvého rybieho filé, ktoré je obalené v chrumkavej strúhanke a dochutené bylinkami. Pečením v rúre sa zachováva prirodzená chuť rýb a minimalizuje sa použitie tuku, čo robí tento recept ideálnou voľbou pre zdravé stravovanie. Rybí rizky skvele doplnia čerstvý šalát alebo zemiaky a sú obľúbenou voľbou pre rodinné večere.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rybie mäso
Tag: ryby, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pečenie

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rybie filé pečené v trúbe bez vyprážania.

Pridať komentár