Kapří hranolky

Kaprové hranolky sú obľúbeným jedlom, ktoré môžete vyskúšať pri výlovoch rybníkov. Môžete si ich tiež ľahko pripraviť doma.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
filety z 1 kapra
šťáva z pôlky citróna
2 strúčiky utretého cesnaku
1/2 lyžice mletého kmínu
1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu
1 štipka chilli (podľa chuti)
1 čajová lyžička sójovej omáčky
1 žĺtok
2 lyžice vody (podľa potreby)
soľ
mletý čierny korenie
Na obalenie
2 diely hladkej múky
1 diel Solamylu
mletá paprika
Ďalej
olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Filety pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme ich asi 10 minút odležať.
Medzitým pripravíme marinádu zmiešaním potrebných ingrediencií. Rybacie filety nakrájame na hranolky a ponoríme ich do marinády. Necháme ich marinovať aspoň dve hodiny.
Z múky, Solamylu a papriky vytvoríme zmes, do ktorej obalíme kaprie hranolky, ktoré sme nechali odležať.
V horúcom oleji ich osmažíme zo všetkých strán do zlatohnedej farby a potom ich dáme na papierovú servítku.
Ako prílohu ponúkame zemiaky v rôznych úpravách, alebo ich podávame jednoducho ako snack k pivu či vínu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapří hranolky
Kaprí hranolky sú originálny pokrm, ktorý spája tradičnú rybiu kuchyňu s obľúbeným spôsobom prípravy hranolkov. Namiesto zemiakov sa používa čerstvý kapor, ktorý je nakrájaný na tenké prúžky a obalený v chrumkavom cestíčku. Po usmažení na horúcom oleji získajú zlatistú farbu a lahodnú chuť. Tento pokrm je skvelou alternatívou k bežným hranolkám a ideálne sa hodí ako súčasť rybieho menu alebo ako chutná desiata. Kaprídne hranolky si môžete vychutnať s rôznymi omáčkami alebo čerstvým zeleninovým šalátom.