Zapečený losos so zeleninou

Lososa z oboch strán osolíme, opepříme a posypeme tymiánom. Omytú cuketu nakrájame na plátky, pórek tiež nakrájame na plátky a rajčatá...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 filety lososa s kožou (každý cca 150 g)
8 tenkých plátkov citrónu
1 jarnej cibuľky
2 strúčiky cesnaku
morská soľ
mletý čierny korenie
olivový olej
1/2 pórku
4 snítky rozmarínu
sušený tymián
1 červená cibuľa
1/2 cukety
8 baby rajčat
Postup varenia podľa receptu
Porcie lososa osolíme, opepříme a posypeme tymiánom z oboch strán.
Omytú cuketu nakrájame na plátky, pór taktiež nakrájame na plátky, paradajky rozdelíme na polovice a cesnak s cibuľou nakrájame na klinčeky.
Pripravíme si štyri kusy alobalu. Na každý kus dáme kúsok lososa, pridáme snítku rozmarínu, polovicu cesnaku, dva dieliky cibule, dve polovice paradajok, dva plátky cukety, dva plátky citrónu a pokvapkáme to olivovým olejom. Potom zabalíme a umiestnime na pekáč alebo do zapekacej misky.
Najprv zapneme rúru na 210 °C a potom do nej vložíme balíčky, ktoré pečieme približne 20-25 minút, v závislosti od hrúbky filetov.
Servírovala som to s praženými zemiakmi.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečený losos so zeleninou
Zapekaná losos s zeleninou je lahodný a zdravý pokrm, ktorý poteší každého milovníka rýb. Losos, bohatý na omega-3 mastné kyseliny, sa pečie spoločne s čerstvou zeleninou ako je brokolica, mrkva a paprika. Tento pokrm je nielen chutný, ale aj výživný, a prináša skvelú kombináciu bielkovín a vitamínov. Podáva sa zvyčajne s bylinkovým olejom alebo citrónom, čo dodáva jedlu osviežujúcu chuť. Ideálna voľba pre rýchly a zároveň zdravý obed či večeru.