Rybacie karbanátky

Ak plánujeme pripraviť rybie fašírky a nemáme dostatok rybieho mäsa, môžeme časť nahradiť mletým mäsom, najlepšie v rovnakom pomere bravčového a hovädzieho.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)
1 kapor
Podľa potreby
soľ
mletý čierny korenie
cesnak
majorán
vajce
strúhanka
olej na smaženie
Postup varenia podľa receptu
Kapra vykucháme a mäso s kožou pomelieme na hrubom mlynčeku aj s menšími kosťami.
Do zmesi vmiešame mleté mäso, cesnak, majoránku, soľ, vajce, korenie a na zahuštenie pridáme trochu strúhanky, pričom ochutnáme podľa vlastných preferencií.
Pripravíme tenšie karbanátky a opražíme ich na rozohriatom oleji do zlatista.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rybacie karbanátky
Rybacie karbanátky sú obľúbeným jedlom, ktoré spája chuť čerstvých rýb a byliniek. Sú jednoduché na prípravu a ideálne ako zdravý obed či večera. Hlavnými ingredienciami sú drvené ryby, strúhanka, vajce a rôzne koreniny, ktoré dodávajú karbanátkom unikátne chute. Po osmažení na panvici získajú chrumkavú kôrku, zatiaľ čo vo vnútri zostávajú šťavnaté a plné chuti. Podávané s čerstvým šalátom alebo zemiakmi, rybacie karbanátky sú skvelou voľbou pre milovníkov rýb a zdravého stravovania.