Rybacie karbanátky

Rybacie karbanátky
Doba prípravy: 45 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 1

Ak plánujeme pripraviť rybie fašírky a nemáme dostatok rybieho mäsa, môžeme časť nahradiť mletým mäsom, najlepšie v rovnakom pomere bravčového a hovädzieho.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)
1 kapor
Podľa potreby
soľ
mletý čierny korenie
cesnak
majorán
vajce
strúhanka
olej na smaženie

Postup varenia podľa receptu

Kapra vykucháme a mäso s kožou pomelieme na hrubom mlynčeku aj s menšími kosťami.

Do zmesi vmiešame mleté mäso, cesnak, majoránku, soľ, vajce, korenie a na zahuštenie pridáme trochu strúhanky, pričom ochutnáme podľa vlastných preferencií.

Pripravíme tenšie karbanátky a opražíme ich na rozohriatom oleji do zlatista.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rybacie karbanátky

Rybacie karbanátky sú obľúbeným jedlom, ktoré spája chuť čerstvých rýb a byliniek. Sú jednoduché na prípravu a ideálne ako zdravý obed či večera. Hlavnými ingredienciami sú drvené ryby, strúhanka, vajce a rôzne koreniny, ktoré dodávajú karbanátkom unikátne chute. Po osmažení na panvici získajú chrumkavú kôrku, zatiaľ čo vo vnútri zostávajú šťavnaté a plné chuti. Podávané s čerstvým šalátom alebo zemiakmi, rybacie karbanátky sú skvelou voľbou pre milovníkov rýb a zdravého stravovania.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (31 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rybie mäso
Tag: mleté mäso, mäsové guľky, ryby, obed, bežný deň, večera, česká, vyprážanie, zimné recepty, stredne náročný, kapor

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rybacie karbanátky.

Pridať komentár