Smažené krevety v chrumkavom cestíčku

Garnéry sú obľúbené morské plody, ktoré poskytujú množstvo živín, majú nízky obsah tuku a príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Vyskúšajte ich v…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
nelúpané surové krevety
1 vajce
múka
100 ml vody
100 ml mlieka
soľ
mletý čierny koren
mletá červená paprika (alebo chilli či grilovacie korenie)
olej
Postup varenia podľa receptu
Očistíme krevety a dochutíme ich soľou a korením.
Rozšľaháme jedno vajce, pridáme vodu a mlieko, osolíme a postupne vmiešame múku, aby vzniklo cesto, ktoré je mierne hustejšie než na palacinky.
Do sáčku vložíme múku, ktorú ochutíme červenou paprikou alebo grilovacím korením podľa vlastného vkusu. Krevety namočíme do cestíčka a potom ich dáme do sáčku s múkou. Zatraseme, aby sa krevety dobre obalili.
Smažíme v horúcom oleji do zlatista.
Servírujeme so zeleninovým šalátom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažené krevety v chrumkavom cestíčku
Vyprážané krevety v chrumkavom cestíčku sú obľúbeným pokrmom, ktorý poteší milovníkov morských plodov. Tieto lahodné krevety sa obalujú v jemnom cestíčku a potom sa vyprážajú dozlata, čím získavajú chrumkavú textúru a bohatú chuť. Často sa podávajú s čerstvou bylinkovou omáčkou alebo pikantným dipom, ktoré dokonale dopĺňajú ich chuť. Ideálne ako predkrm alebo hlavných jedlo, vyprážané krevety ponúkajú dokonalú kombináciu chutí a textúr, ktorú si obľúbi každý. To je skvelý spôsob, ako si vychutnať morské plody v netradičnom štýle.