Rybacie filé zapekané s zemiakmi, hubami a zázvorom

Zemiaky uvaríme v šupke, kým nie sú polomäkké, potom ich necháme vychladnúť a nakrájame na hrubšie plátky. Húsenice namočíme do vývaru alebo do vody a asi 10 minút...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g rybieho filé (mal som kocky)
250 ml smotany na šľahanie
6 väčších zemiakov
soľ
pepř
kmín
mletý zázvor
korenie adžika
houbové korenie
hrsť sušených húb
2 vajcia
Postup varenia podľa receptu
Zemiaky uvaríme v šupke, kým nebudú polomäkké, potom ich necháme vychladnúť a nakrájame na hrubšie plátky. Huby namočíme do vývaru alebo len do vody a asi 10 minút ich varíme.
Vezmeme zapekaciu misku, na dno položíme plátky zemiakov, pridáme soľ, korenie, posypeme korením adžika a hubovým korením.
Na zemiaky položíme plátky rybieho filé, dochutíme soľou a korením, posypeme korením adžika, hubovým korením a zázvorom, a pridáme huby. Nakoniec pridáme ešte jednu vrstvu zemiakov, ktoré opäť osolíme, opepříme a posypeme korením adžika.
Vložte zapekaciu misku do predhriatej rúry a pečte 10 minút na plný výkon. Potom ju zalijte smotanou zmiešanou s dvoma vyšľahanými vajcami a pečte, kým nezhnednú (doba sa môže líšiť podľa rúry). Ja som zapiekal približne 35 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rybacie filé zapekané s zemiakmi, hubami a zázvorom
Rybie filé zapekané s zemiakmi, hubami a zázvorom je chutné a výživné jedlo, ktoré spája vynikajúce chute mora a pôdy. Krehké rybie filé sa skvele dopĺňa s jemnými plátkami zemiakov a aromatickými hubami, zatiaľ čo zázvor pridáva výrazný nádych pikantnosti. Toto jedlo je nielen lahodné, ale aj bohaté na bielkoviny a vitamíny. Ideálne ako hlavné jedlo, ktoré poteší všetkých priaznivcov zdravej gastronómie. Perfektná voľba pre rodinnú večeru alebo slávnostné príležitosti.