Rybacie filé zapekané s zemiakmi, hubami a zázvorom

Rybacie filé zapekané s zemiakmi, hubami a zázvorom
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Zemiaky uvaríme v šupke, kým nie sú polomäkké, potom ich necháme vychladnúť a nakrájame na hrubšie plátky. Húsenice namočíme do vývaru alebo do vody a asi 10 minút...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g rybieho filé (mal som kocky)
250 ml smotany na šľahanie
6 väčších zemiakov
soľ
pepř
kmín
mletý zázvor
korenie adžika
houbové korenie
hrsť sušených húb
2 vajcia

Postup varenia podľa receptu

Zemiaky uvaríme v šupke, kým nebudú polomäkké, potom ich necháme vychladnúť a nakrájame na hrubšie plátky. Huby namočíme do vývaru alebo len do vody a asi 10 minút ich varíme.

Vezmeme zapekaciu misku, na dno položíme plátky zemiakov, pridáme soľ, korenie, posypeme korením adžika a hubovým korením.

Na zemiaky položíme plátky rybieho filé, dochutíme soľou a korením, posypeme korením adžika, hubovým korením a zázvorom, a pridáme huby. Nakoniec pridáme ešte jednu vrstvu zemiakov, ktoré opäť osolíme, opepříme a posypeme korením adžika.

Vložte zapekaciu misku do predhriatej rúry a pečte 10 minút na plný výkon. Potom ju zalijte smotanou zmiešanou s dvoma vyšľahanými vajcami a pečte, kým nezhnednú (doba sa môže líšiť podľa rúry). Ja som zapiekal približne 35 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rybacie filé zapekané s zemiakmi, hubami a zázvorom

Rybie filé zapekané s zemiakmi, hubami a zázvorom je chutné a výživné jedlo, ktoré spája vynikajúce chute mora a pôdy. Krehké rybie filé sa skvele dopĺňa s jemnými plátkami zemiakov a aromatickými hubami, zatiaľ čo zázvor pridáva výrazný nádych pikantnosti. Toto jedlo je nielen lahodné, ale aj bohaté na bielkoviny a vitamíny. Ideálne ako hlavné jedlo, ktoré poteší všetkých priaznivcov zdravej gastronómie. Perfektná voľba pre rodinnú večeru alebo slávnostné príležitosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (38 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rybie mäso
Tag: ryby, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pečenie, ostatné

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rybacie filé zapekané s zemiakmi, hubami a zázvorom.

Pridať komentár