Losos na pare so smotanovou omáčkou a prílohou vo varnom mixéri

Lososa pripravte jednoducho na pare spolu s prílohou. Po uvarení pridajte k rybe chutnú omáčku. Pre tých, ktorí si potrpia na výnimočné jedlo, môžete počas…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 filety z lososa (surové, alebo mrazené - po 150 g)
soľ
mletý čierny korenie
trochu olivového oleja
Príloha
280 g ryže
20 g masla
1 čajová lyžička soli
300 g tekvice (alebo cukety)
Omáčka
1 cibuľa (60 g)
1 strúčik cesnaku
1 polievková lyžica masla
1 polievková lyžica olivového oleja
200 ml vývaru z ryže
250 ml smotany na šľahanie
1 polievková lyžica maizeny (škrobu)
2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
2 stonky kôpru (len jemná časť)
1 štipka čili (alebo podľa chuti)
2 čajové lyžičky zeleninového sušeného korenia
mletý čierny korenie
soľ
Postup varenia podľa receptu
Z filetov odstránime kožu, osolíme ich a okoreníme, potom ich umiestnime na tanier, ktorý sme potreli olivovým olejom, do parnej nadstavby mixéra.
Pripravíme si všetko potrebné na varenie ryže. Do mixéra nalejeme 1 liter vody, pridáme maslo a soľ. Ryžu vložíme do vareného košíka.
Do vonkajšej nádoby naplnenej parou dáme na kocky nakrájanú cuketu a mierne ju osolíme.
Zostavíme kompletný stĺpec mixéra. Do mixéra dáme vodu a vložíme košíček s ryžou, následne pridáme nadstavbu s cuketou a tácku s rybou. Prikryjeme viečkom nadstavby. Nastavíme čas na 17-18 minút, teplotu na maximum (pre parné varenie) a rýchlosť 4 (stredná).
Keď bude program hotový, sundáme celú nadstavbu a položíme ju zakrytú na tanier. Košík s ryžou vyberieme a udržujeme ho teplý do doby podávania. Z vývaru ryže si odložíme 200 ml.
Do vypláchnutej mixovacej nádoby dáme cibuľu prekrojenú na polovice a cesnak. Nastavíme mixér na 5 sekúnd a rýchlosť 5. Po uplynutí tejto doby zotrieme zmes zo stien nádoby, pridáme olej a maslo, potom nastavíme teplotu na 100 °C a rýchlosť na 3 na 5 minút. Na túto dobu môžeme opäť nasadiť nadstavec na mixér.
Po osmažení cibule a cesnaku pridáme vývar, smotanu, rajčinový pretlak, škrob, chili, zeleninové korenie, čierne korenie a soľ. Varíme ďalších 5 minút pri teplote 98 °C a miešame na rýchlosť 1,5.
Akonáhle je jedlo uvarené, okamžite ho servírujeme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Losos na pare so smotanovou omáčkou a prílohou vo varnom mixéri
Losos na pare je delikátny pokrm, ktorý si zachováva svoju prirodzenú chuť a výživové hodnoty. Jeho príprava v pare zabezpečí, že ryba zostane šťavnatá a jemná. V kombinácii so smotanovou omáčkou, ktorá dodáva krémovitosť a bohatstvo, je toto jedlo potešením pre chuťové poháriky. Príloha pripravená vo varnom mixéri, ako napríklad pyré z zemiakov alebo zeleniny, skvele dopĺňa lososa a vytvára harmonický celok na tanieri. Tento pokrm je ideálnou voľbou pre zdravý a chutný obed alebo večeru.