Rybie kari s kokosovým mliekom

Na panvici zahrejeme olej, pridáme nakrájané biele časti cibule, plátky cesnaku a chilli papričku, všetko osmažíme, potom pridáme kúsky ryby a kari.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g rybacích filetov tresky tilapie (podľa chuti)
4 jarnej cibulky
3 strúčiky cesnaku
1 chilli paprička
1 konzerva kokosového mlieka
150 ml rybieho vývaru alebo vody
1 polievková lyžica rybej omáčky alebo ústricovej omáčky
1 polievková lyžica kari
1 čajová lyžička kurkumy
1 polievková lyžica nastrúhaného zázvoru (alebo 2 čajové lyžičky sušeného)
2 čajové lyžičky sušenej citrónovej trávy
olej
čerstvý koriander
Postup varenia podľa receptu
Na panvici zahrejeme olej a pridáme na kocky nakrájané biele časti cibuľky, plátky cesnaku a chilli papričku. Necháme toto všetko krátko speniť, potom vložíme kusy ryby a pridáme kari, zázvor, kurkumu a citrónovú trávu. Stručne opražíme, aby kari nezhořklo, potom všetko zalejeme vývarom a varíme približne 10 minút.
Vo fáze, keď sa jedlo napoly varí, pridáme kokosové mlieko a všetko spoločne dodovaříme.
Na koniec pokrm dekorujeme cibuľkovou natí a koriandrom.
Servírujeme s ryžou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rybie kari s kokosovým mliekom
Rybie kari s kokosovým mliekom je lahodné jedlo, ktoré kombinuje čerstvé ryby s exotickým korením a krémovým kokosovým mliekom. Toto jedlo je obľúbené najmä v ázijských kuchyniach, kde sa spájajú chute pikantného kari s jemnosťou kokosu. Rybie filety sa zvyčajne varia v aromatickej omáčke obsahujúcej kari pastu, cibuľu, cesnak a zázvor, čo vytvára bohatú a vyváženú chuť. Podáva sa najlepšie s ryžou alebo naanom, čo dokonale dopĺňa jeho chuťové spektrum.