Kapr na zelenine

Mnohí z nás pripravujú kapra iba na Vianoce alebo pri nejaké diéte. Od stredoveku bolo možné ho konzumovať počas pôstu, keďže sa radí medzi ryby, ktoré...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 porcie kapra (alebo inej ryby)
čerstvá paprika
paradajky
pórek
cibuľa
cesnak
mrazená zeleninová zmes
soľ
kmín
Postup varenia podľa receptu
Na plech vložíme nahrubo nakrájanú zeleninu, či už čerstvú alebo mrazenú, alebo ich kombináciu. Množstvo a druh zeleniny si zvolíme podľa vlastných preferencií.
Na to dáme časti kapra alebo inej ryby, napríklad šťuky alebo candáta, ktoré sme predtým dôkladne vyčistili a opláchli. Ak použijeme časti ryby, je dobré ich na niekoľkých miestach jemne narezať. Osolíme, potrieme cesnakom a posypeme rascou.
Na rybu nakrájame kúsok masla a pridáme pohár vody. Zelenina tiež uvoľní trochu vody a šťavy.
Pečieme pri teplote 200 °C asi 40 až 50 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kapr na zelenine
Kapor na zelenine je tradičné české jedlo, ktoré sa často pripravuje počas vianočných sviatkov. Táto pochúťka sa skladá z čerstvého kapra, ktorý je obklopený pestrou škálou zeleniny, ako sú mrkva, cibuľa, paprika a petržlen. Rybí filet sa zvyčajne dusí alebo pečie na masle, čo vytvára lahodnú chuťovú kombináciu. Podáva sa často s zemiakovým šalátom alebo varenými zemiakmi, čo dopĺňa jeho chuť. Kapor na zelenine predstavuje harmonické spojenie rybieho mäsa a čerstvej zeleniny, čo z neho robí obľúbenú voľbu pre slávnostný stôl.