Pikantný kapor

Kapra umyjeme a pokvapkáme citrónom, necháme chvíľu stáť, potom osušíme, osolíme, natrieme drveným cesnakom a posypeme paprikou.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
5 porcií kapra
40 g rajčinového pretlaku
1/2 cibule
1 väčšia kyslá uhorka
červená paprika
1 feferónka
olej
citronová šťava
soľ
4 strúčiky cesnaku
mletý čierny korenie
sladká mletá paprika
Postup varenia podľa receptu
Kapra dôkladne vyčistíme a zakvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odležať. Potom ho osušíme, osolíme, natrieme prelisovaným cesnakom a posypeme paprikou a peprom.
Kapra osmažíme na slabom ohni z oboch strán.
Na tanier dáme a na tom istom oleji osmažíme polkrúžky cibule, ktoré následne zalejeme niekoľkými lyžicami vody. Pridáme rajčinový pretlak, uhorky, papriku a feferónky. Krátko podusíme a zmes nalejeme na kapra.
Necháme to odpočívať v chladničke pár hodín a servírujeme to vychladené s chlebom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantný kapor
Pikantný kapor je tradičné české jedlo, ktoré sa často pripravuje počas Vianoc. Rybacie filety sa marinujú v aromatických koreninách, cesnaku a pálivom korení, čo mu dodáva jedinečnú chuť. Kapor sa následne pečie alebo vyprážajú do zlatista a podáva sa s čerstvou zeleninou alebo zemiakovým šalátom. Tento pokrm kombinuje delikátne rybie mäso s pikantnými a chutnými ingredienciami, ktoré potešia všetkých milovníkov rybích špecialít. Pikantný kapor je skvelým príkladom toho, ako možno tradičné recepty obohatiť o nové chute a variácie.