Pikantný kapor

Pikantný kapor
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Kapra umyjeme a pokvapkáme citrónom, necháme chvíľu stáť, potom osušíme, osolíme, natrieme drveným cesnakom a posypeme paprikou.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

5 porcií kapra
40 g rajčinového pretlaku
1/2 cibule
1 väčšia kyslá uhorka
červená paprika
1 feferónka
olej
citronová šťava
soľ
4 strúčiky cesnaku
mletý čierny korenie
sladká mletá paprika

Postup varenia podľa receptu

Kapra dôkladne vyčistíme a zakvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odležať. Potom ho osušíme, osolíme, natrieme prelisovaným cesnakom a posypeme paprikou a peprom.

Kapra osmažíme na slabom ohni z oboch strán.

Na tanier dáme a na tom istom oleji osmažíme polkrúžky cibule, ktoré následne zalejeme niekoľkými lyžicami vody. Pridáme rajčinový pretlak, uhorky, papriku a feferónky. Krátko podusíme a zmes nalejeme na kapra.

Necháme to odpočívať v chladničke pár hodín a servírujeme to vychladené s chlebom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantný kapor

Pikantný kapor je tradičné české jedlo, ktoré sa často pripravuje počas Vianoc. Rybacie filety sa marinujú v aromatických koreninách, cesnaku a pálivom korení, čo mu dodáva jedinečnú chuť. Kapor sa následne pečie alebo vyprážajú do zlatista a podáva sa s čerstvou zeleninou alebo zemiakovým šalátom. Tento pokrm kombinuje delikátne rybie mäso s pikantnými a chutnými ingredienciami, ktoré potešia všetkých milovníkov rybích špecialít. Pikantný kapor je skvelým príkladom toho, ako možno tradičné recepty obohatiť o nové chute a variácie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (26 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rybie mäso
Tag: Zelenina, občerstvenie, ryby, restovanie, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, česká, ľahký, bezlepkové, pikantné, dusenie, večierky a oslavy, kapor

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pikantný kapor.

Pridať komentár