Kynuté ovocné knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky
Doba prípravy: 50 minút
Doba varenia: 10 minút
Porcie: 24

Vytvorenie ovocných knedlíkov z kysnutého cesta je oveľa jednoduchšie, než sa zdá! Na konci nás čaká tanier voňavých, nadýchavých knedlíkov, posypaných…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Cesto
500 g polohrubej múky
250 g pšeničnej krupice
3 polievkové lyžice cukru
30 g čerstvého droždia
350-450 ml mlieka (podľa potreby)
2 vajcia
1 veľká štipka soli
Ovocie
jahody
broskyne
čučoriedky
Na povrch
práškový cukor
tvaroh na strúhanie
maslo

Postup varenia podľa receptu

Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrvené droždie, dobre premiešame a necháme vzniknúť kvásku.

Do misy s kysnutým kváskom primiešame múku, krupicu, vajce, soľ a zvyšok mlieka podľa potreby a vypracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť.

Vypracujeme kysnuté cesto prstami na pomúčenom vále a nakrájame ho na rovnako veľké kusy.

Z každého kusu cesta vytvoríme placku, na ktorú umiestnime ovocie, a potom okraje dôkladne spojíme, čím vznikne malý, guľatý knedlík.

Knedlíčky prikryjeme preloženou utierkou a necháme ich kysnúť približne 20-25 minút.

Varíme knedlíky, ktoré vybehli, vo osolenej vode približne 4 až 8 minút, v závislosti od ich veľkosti.

Podávame na tanieri teplé, obohatené nastrúhaným tvarohom, cukrom a zalité roztopeným maslom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Kynuté ovocné knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky sú obľúbeným jedlom slovenskej kuchyne. Tieto knedlíky sa vyrábajú z kynutého cesta, ktoré je plnené ovocím, najčastejšie marhuľami, slivkami alebo čučoriedkami. Po uvarení sa servírujú s roztopeným maslom, posypané cukrom a môže sa podávať aj so smotanou alebo tvarohom. Kynuté ovocné knedlíky sú dokonalou kombináciou vláčneho cesta a sladkého ovocia, čo ich dáva do role obľúbeného dezertu, ktorý si užijú nielen deti, ale aj dospelí.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (59 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pre deti
Tag: ovocie, varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, lacné, česká, ľahký, pre deti, slovenská, sladké, letné recepty, vegetarianské, sladké jedlá, kysnutie, jahody, ovocné knedle

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Kynuté ovocné knedlíky.

Pridať komentár