Kynuté ovocné knedlíky

Vytvorenie ovocných knedlíkov z kysnutého cesta je oveľa jednoduchšie, než sa zdá! Na konci nás čaká tanier voňavých, nadýchavých knedlíkov, posypaných…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto
500 g polohrubej múky
250 g pšeničnej krupice
3 polievkové lyžice cukru
30 g čerstvého droždia
350-450 ml mlieka (podľa potreby)
2 vajcia
1 veľká štipka soli
Ovocie
jahody
broskyne
čučoriedky
Na povrch
práškový cukor
tvaroh na strúhanie
maslo
Postup varenia podľa receptu
Do vlažného mlieka pridáme cukor a rozdrvené droždie, dobre premiešame a necháme vzniknúť kvásku.
Do misy s kysnutým kváskom primiešame múku, krupicu, vajce, soľ a zvyšok mlieka podľa potreby a vypracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť.
Vypracujeme kysnuté cesto prstami na pomúčenom vále a nakrájame ho na rovnako veľké kusy.
Z každého kusu cesta vytvoríme placku, na ktorú umiestnime ovocie, a potom okraje dôkladne spojíme, čím vznikne malý, guľatý knedlík.
Knedlíčky prikryjeme preloženou utierkou a necháme ich kysnúť približne 20-25 minút.
Varíme knedlíky, ktoré vybehli, vo osolenej vode približne 4 až 8 minút, v závislosti od ich veľkosti.
Podávame na tanieri teplé, obohatené nastrúhaným tvarohom, cukrom a zalité roztopeným maslom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kynuté ovocné knedlíky
Kynuté ovocné knedlíky sú obľúbeným jedlom slovenskej kuchyne. Tieto knedlíky sa vyrábajú z kynutého cesta, ktoré je plnené ovocím, najčastejšie marhuľami, slivkami alebo čučoriedkami. Po uvarení sa servírujú s roztopeným maslom, posypané cukrom a môže sa podávať aj so smotanou alebo tvarohom. Kynuté ovocné knedlíky sú dokonalou kombináciou vláčneho cesta a sladkého ovocia, čo ich dáva do role obľúbeného dezertu, ktorý si užijú nielen deti, ale aj dospelí.