Mäkké medové perníčky

Recept na veľmi dobré medové perníčky, ktoré sú mäkké hneď po ich upečení.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 g hladká múka
2 ks vajcia
2 čajové lyžičky perníkové korenie
140 g cukor prášok
2 polievkové lyžice med
100 g tuk na pečenie
1 čajová lyžička sóda
Postup varenia podľa receptu
Cukor utŕhame s 2 vajcami a zmäknutým tuku, potom pridáme med a korenie. Do tejto zmesi vmiešame múku so sódou. Medu nesmieme dať viac, perníčky by boli tvrdé! Vypracujeme cesto a necháme 30 minút odležať v chladničke.
Cesto rozvaľkáme na hrubší plát a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
Medové perníčky pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 8 minút.
Mäkkučké medové perníčky využijeme pri príležitosti ako sú Vianoce, Veľká noc alebo krásne zdobené na Valentína.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Mäkké medové perníčky
Mäkké medové perníčky sú tradičným vianočným cukrovím, ktoré poteší svojou chuťou a vôňou. Tieto perníčky sa vyznačujú jemnou, vláčnou konzistenciou a sladkým arómou medu a korenia, ako je škorica a klinček. Najčastejšie sú dekorované farebnou polevou, čo im dodáva na atraktivite. Pečenie perníčkov je obľúbenou činnosťou, pri ktorej sa rodiny schádzajú a vytvárajú nezabudnuteľné spomienky. Mäkké medové perníčky sú tak nielen lahodným jedlom, ale aj symbolom sviatočnej atmosféry.