Mäkké medové perníčky

Mäkké medové perníčky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Recept na veľmi dobré medové perníčky, ktoré sú mäkké hneď po ich upečení.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 g hladká múka
2 ks vajcia
2 čajové lyžičky perníkové korenie
140 g cukor prášok
2 polievkové lyžice med
100 g tuk na pečenie
1 čajová lyžička sóda

Postup varenia podľa receptu

Cukor utŕhame s 2 vajcami a zmäknutým tuku, potom pridáme med a korenie. Do tejto zmesi vmiešame múku so sódou. Medu nesmieme dať viac, perníčky by boli tvrdé! Vypracujeme cesto a necháme 30 minút odležať v chladničke.

Cesto rozvaľkáme na hrubší plát a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.

Medové perníčky pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 8 minút.

Mäkkučké medové perníčky využijeme pri príležitosti ako sú Vianoce, Veľká noc alebo krásne zdobené na Valentína.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Mäkké medové perníčky

Mäkké medové perníčky sú tradičným vianočným cukrovím, ktoré poteší svojou chuťou a vôňou. Tieto perníčky sa vyznačujú jemnou, vláčnou konzistenciou a sladkým arómou medu a korenia, ako je škorica a klinček. Najčastejšie sú dekorované farebnou polevou, čo im dodáva na atraktivite. Pečenie perníčkov je obľúbenou činnosťou, pri ktorej sa rodiny schádzajú a vytvárajú nezabudnuteľné spomienky. Mäkké medové perníčky sú tak nielen lahodným jedlom, ale aj symbolom sviatočnej atmosféry.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (27 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Dezerty
Tag: Česká kuchyňa, cukrovinky, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Mäkké medové perníčky.

Pridať komentár