Nakládaný hermelín

Doma naložený hermelín. Chutnosť, dobrota, ktorá príde vždy vhod.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
bylinky (napr. tymián alebo bazalka)
30 guľôčok čierne korenie - celé
5 krabičiek hermelín
3 lístky bobkový list
sladká paprika - mletá
10 strúčikov cesnak
0,75 l olej
1 ks kuchynská cibuľa
15 guľôčok nové korenie
5 ks feferónka
soľ
Postup varenia podľa receptu
Umyjeme a usušíme si sklenenicu, do ktorej budeme hermelíny dávať.
Olúpeme cesnak a prelisujeme. Trochu osolíme a dôkladne premiešame. Odložíme nabok.
Na drevenej doske si nakrájame cibuľu (na väčšie kusy) a feferónky. Rozkrojíme si hermelíny a rozložíme na tácku. Vezmeme sladkú papriku a pekne si hermelíny okoreníme.
Rozotrieme cesnakovú zmes. Posypeme kúskami cibule. Nakoniec pridáme feferónky. Obe strany hermelínu dáme k sebe.
Do sklenice nalejeme trošku oleja a vložíme dva hermelíny. Okolo dokola dáme pár pokrájaných feferóniek a kuchynskú cibuľu. Pridáme bylinky a korenie. A znova okolo.
Doplníme olej a vložíme hermelíny. Pokračujeme cibuľou, feferónkami a opäť pridáme bylinky a korenie. Všetko musí byť zalité olejom.
Predtým, než ich uskladníme do chladničky, minimálne na 14 dní (max. na 6 týždňov) jemne sklenenicou zakrýdlame. A potom každý deň trochu zakrýdlame. Servírujeme s pečivom. Dobrú chuť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Nakládaný hermelín
Naložený hermelín je obľúbený český pokrm, ktorý sa skladá z hermelínu, syra podobného francúzskemu camembertu, naloženého v zmesi oleja, korenia a bylín. Tento lahodný syr sa tradične nakladá s cesnakom, cibuľou, čiernym korením, bobkovým listom a červenou paprikou. Naložený hermelín je skvelým predjedlom či pochúťkou k pivu, často podávaný v krčmách po celej Českej republike. Príprava trvá niekoľko dní, počas ktorých syr nasaje chute z marinády. Výsledkom je pikantné a aromatické jedlo, ktoré poteší milovníkov syrových špecialít.