Pikantná škvarková nátierka

Pikantná pomazánka je ideálnou voľbou pre tých, ktorí majú radi ostré večere alebo desiaty. Skvele si ju vychutnáte na chlebe aj na zdravších rohlíkoch. Škvarky so sádlem dodajú…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
150 g škvarkov
1 lyžica sádla
2 Ljutěnice (možno vynechať)
2 lyžice Harissy
3 sterilizované papriky kozí rohy
1 kyslá uhorka
1 vajce natvrdo
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 štipka soli
Postup varenia podľa receptu
Škvarky dáme do mixéra spolu s masťou, nakrájanými kozími rohmi, uhorkou, cesnakom, cibuľou a vareným vajcom, a umixujeme to na požadovanú hustotu.
Pridáme soľ a podľa chuti môžeme ešte po ochutnaní primiešať Harissu, ak si prajeme, aby bola pomazánka naozaj pikantná.
Servírujeme s chlebom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantná škvarková nátierka
Pikantná škvarková nátierka
Pikantná škvarková nátierka je vynikajúca delikatesa, ktorá je obľúbená v českej kuchyni. Je vyrobená zo škvarkov, ktoré sú dochutené korením a aromatickými bylinkami, čo jej dodáva výraznú a pikantnú chuť. Táto nátierka sa skvele hodí na čerstvý chlieb alebo ako doplnok k rôznym jedlám. Je ideálna na slávnostné stoly aj na rýchlu raňajky či desiatu. Ak máte radi výrazné chute, pikantná škvarková nátierka vás určite poteší!