Rajčinová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

Klasická rajčinová passata, obohatená o bazalku, je ideálna pre rôzne talianske jedlá. Vynikajúca omáčka na pizzu a cestoviny. Pri...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
čerstvé paradajky
olivový olej
čerstvá bazalka
soľ
Na 1 kg hotového pretlaku
3 lyžice oleja
7-8 lístkov bazalky
soľ podľa chuti
Postup varenia podľa receptu
Rajčatá dôkladne opláchneme, rozdelíme ich na polovice a pomocou lyžice vyberieme dužinu. Bazalku nasekáme na väčšie kúsky. Pripravíme a vydezinfikujeme poháre a ich viečka.
Rajčatá nakrájané na kusy dáme do hrnca, pridáme malé množstvo vody a pri občasnom miešaní ich varíme v nezakrytom hrnci, kým sa nerozvaria.
Uvarené rajčatá pretláčame cez sito alebo pasírovací stroj.
Vložíme hmotu späť do hrnca, pridáme olej a soľ a pomaly varíme, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. Na záver do horúcich rajčiat pridáme nasekanú bazalku.
Naplníme sterilizované poháre a spracujeme ich pri teplote 85 °C po dobu 35 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajčinová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Rajčinová omáčka s bazalkou, známa ako Sugo di pomodoro al basilico, je základným kameňom talianskej kuchyne. Táto chutná omáčka sa pripravuje z čerstvých rajčín, ktoré sa varia dohladka s aromatickým cesnakom a čerstvou bazalkou. Vytvára sa tak dokonalá harmónia chutí, ktorá skvele dopĺňa cestoviny, pizzu alebo ako základ pre rôzne jedlá. Vďaka jednoduchosti jej prípravy sa stala obľúbenou voľbou pre domáce varenie a dodáva každému jedlu jedinečný taliansky nádych.