Rajčinová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

Rajčinová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)
Doba prípravy: 45 minút
Doba varenia: 35 minút
Porcie: 1

Klasická rajčinová passata, obohatená o bazalku, je ideálna pre rôzne talianske jedlá. Vynikajúca omáčka na pizzu a cestoviny. Pri...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

čerstvé paradajky
olivový olej
čerstvá bazalka
soľ
Na 1 kg hotového pretlaku
3 lyžice oleja
7-8 lístkov bazalky
soľ podľa chuti

Postup varenia podľa receptu

Rajčatá dôkladne opláchneme, rozdelíme ich na polovice a pomocou lyžice vyberieme dužinu. Bazalku nasekáme na väčšie kúsky. Pripravíme a vydezinfikujeme poháre a ich viečka.

Rajčatá nakrájané na kusy dáme do hrnca, pridáme malé množstvo vody a pri občasnom miešaní ich varíme v nezakrytom hrnci, kým sa nerozvaria.

Uvarené rajčatá pretláčame cez sito alebo pasírovací stroj.

Vložíme hmotu späť do hrnca, pridáme olej a soľ a pomaly varíme, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. Na záver do horúcich rajčiat pridáme nasekanú bazalku.

Naplníme sterilizované poháre a spracujeme ich pri teplote 85 °C po dobu 35 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rajčinová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico)

Rajčinová omáčka s bazalkou, známa ako Sugo di pomodoro al basilico, je základným kameňom talianskej kuchyne. Táto chutná omáčka sa pripravuje z čerstvých rajčín, ktoré sa varia dohladka s aromatickým cesnakom a čerstvou bazalkou. Vytvára sa tak dokonalá harmónia chutí, ktorá skvele dopĺňa cestoviny, pizzu alebo ako základ pre rôzne jedlá. Vďaka jednoduchosti jej prípravy sa stala obľúbenou voľbou pre domáce varenie a dodáva každému jedlu jedinečný taliansky nádych.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (39 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: paradajky, konzervy, varenie, obed, ľahké, bežný deň, ľahký, letné recepty, bylinky, zavareniny, zeleninové zaváraniny

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rajčinová omáčka s bazalkou (Sugo di pomodoro al basilico).

Pridať komentár