Hruškové povidla na koláče

Hruškové povidla na koláče
Doba prípravy: 60 minút
Doba varenia: 180 minút
Porcie: 1

Osvedčený postup na prípravu hruškových povidiel, ktoré neskôr použijeme na koláče alebo frgále. Pomalé pečené hrušky v rúre zabezpečia, že sa z nich bez…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

hrušky

Postup varenia podľa receptu

Hrušky dôkladne umyjeme, rozpólime ich na štvrtiny, zbavíme sa stopky, zvyšku okvetného lupienka a jadierka. Šupku necháme.

Hrušky umiestnime do pekáča alebo do veľkého hrnca vhodného do rúry a dusíme ich prikryté pri teplote 180 °C približne 2 až 4 hodiny. Hrušky sa počas dusenia zmenšia na polovicu, čo nám umožní naplniť celý pekáč či hrniec.

Čas dusenia závisí od toho, koľko a aké šťavnaté sú hrušky. Počas procesu je potrebné hrušky niekoľkokrát premiešať.

Upečené hrušky necháme vychladnúť a potom ich mletíme na mäsovom mlynčeku.

Mletú zmes plníme do pohárov, ktoré utierame na okrajoch a zakryjeme viečkami. Sterilizujeme po dobu 45 minút od dosiahnutia varu.

Tento spôsob zavárania lekváru zabezpečí ich trvanlivosť až 3 roky. Najvhodnejšie sú hrušky, ktoré majú menej šťavy. U odrody máslovka, ktorá je veľmi šťavnatá, je dôležité počas varenia šťavu priebežne odoberať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hruškové povidla na koláče

Hruškové povidla na koláče sú vynikajúca a chutná delikatesa, ktorá sa skvele hodí ako náplň do rôznych druhov pečiva. Vyrobené z vyzretých hrušiek, cukru a korenia, majú jemnú a sladkú chuť s nádychom exotiky. Povidla sa často používajú do ovocných koláčov, buchiet alebo ako pomazánka na chlieb. Ich príprava je jednoduchá a nevyžaduje veľa surovín, čo z nich robí obľúbenú voľbu pre domáce pečenie. Hruškové povidla nielen že potešia vaše chuťové poháriky, ale tiež prinášajú vôňu jesenného ovocia do vašej kuchyne.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (59 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: ovocie, konzervy, ľahké, bežný deň, česká, ľahký, pre začiatočníkov, zdravé, slovenská, bezlepkové, pečenie, sladké, letné recepty, jesenné, zavareniny, vegánske, džemy, marmelády a lekvár

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hruškové povidla na koláče.

Pridať komentár