Hruškové povidla na koláče

Osvedčený postup na prípravu hruškových povidiel, ktoré neskôr použijeme na koláče alebo frgále. Pomalé pečené hrušky v rúre zabezpečia, že sa z nich bez…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
hrušky
Postup varenia podľa receptu
Hrušky dôkladne umyjeme, rozpólime ich na štvrtiny, zbavíme sa stopky, zvyšku okvetného lupienka a jadierka. Šupku necháme.
Hrušky umiestnime do pekáča alebo do veľkého hrnca vhodného do rúry a dusíme ich prikryté pri teplote 180 °C približne 2 až 4 hodiny. Hrušky sa počas dusenia zmenšia na polovicu, čo nám umožní naplniť celý pekáč či hrniec.
Čas dusenia závisí od toho, koľko a aké šťavnaté sú hrušky. Počas procesu je potrebné hrušky niekoľkokrát premiešať.
Upečené hrušky necháme vychladnúť a potom ich mletíme na mäsovom mlynčeku.
Mletú zmes plníme do pohárov, ktoré utierame na okrajoch a zakryjeme viečkami. Sterilizujeme po dobu 45 minút od dosiahnutia varu.
Tento spôsob zavárania lekváru zabezpečí ich trvanlivosť až 3 roky. Najvhodnejšie sú hrušky, ktoré majú menej šťavy. U odrody máslovka, ktorá je veľmi šťavnatá, je dôležité počas varenia šťavu priebežne odoberať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hruškové povidla na koláče
Hruškové povidla na koláče sú vynikajúca a chutná delikatesa, ktorá sa skvele hodí ako náplň do rôznych druhov pečiva. Vyrobené z vyzretých hrušiek, cukru a korenia, majú jemnú a sladkú chuť s nádychom exotiky. Povidla sa často používajú do ovocných koláčov, buchiet alebo ako pomazánka na chlieb. Ich príprava je jednoduchá a nevyžaduje veľa surovín, čo z nich robí obľúbenú voľbu pre domáce pečenie. Hruškové povidla nielen že potešia vaše chuťové poháriky, ale tiež prinášajú vôňu jesenného ovocia do vašej kuchyne.