Jablkové povidla

Ak máte veľa jabĺk, môžete si z nich urobiť povidla. Skvele sa potom hodia ako náplň do koláčov, závinov alebo na palacinky. Ich...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2,5 kg jabĺk
600 g cukru
1 vanilkový cukor
50 ml octu
Postup varenia podľa receptu
Jablká dôkladne opláchneme, olúpeme, odstránime jadrá a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Vložíme do hrnca a pridáme cukor, vanilkový cukor a ocot. Všetko dobre premiešame a necháme odstáť na 24 hodín, občas zamiešame.
Na druhý deň uvaríme jablká a pravidelne ich miešame, aby sme predišli pripáleniu. Varíme, kým hmota nezhustne. Na záver môžeme povidla rozmixovať pomocou ponorného mixéra, ale nie je to nevyhnutné.
Horúce povidla nalijeme do umytých pohárov, otrieme ich na okrajoch a dôkladne uzavrieme čistými viečkami. Zavarovanie už nie je potrebné.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jablkové povidla
Jablkové povidlá sú tradičný slovenský pokrm, ktorý sa vyrába z jabĺk. Táto lahodná pochúťka sa často používa ako náplň do koláčov, buchiet alebo ako pomazánka na chlieb. Povidla sa pripravujú pomalým varom, čo im dodáva bohatú chuť a príjemnú sladkosť. V niektorých receptoch sa pridávajú aj koreniny, ako je škorica alebo klinček, čo vytvára jedinečné aróma. Jablkové povidlá sú obľúbené nielen v domácej kuchyni, ale aj ako súčasť tradičného vianočného pečenia.