"Znojemský" nálev na uhorky

Znojemské uhorky, ktoré sú naložené v sladkokyslom náleve, skvele ladia s mäsom, zapekanými cestovinami alebo ako súčasť jednohubiek. Môžete ich pripraviť…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Na nálev
2 l vody
0,5 l octa
1 balíček nakládacieho prípravku DEKO
150 g cukru kryštál
25 tabliet Sacharínu (umelého sladidla)
Do pohára
uhorky
mrkva
cibuľa
chren
kôpor
Postup varenia podľa receptu
Vložíme všetky ingrediencie na nálev do hrnca a krátko ich privedieme k varu, zhruba na 2-3 minúty. Potom necháme nálev vychladnúť.
Do čistej sklenice dáme 1-2 kolieska mrkvy, 1-2 kolieska chrenu, 1-2 plátky olúpanej cibule a kúsok kôpru alebo jeho snítku, a potom na to uložíme umyté uhorky.
Sklenice naplníme vychladeným nálevom. Pri nalievaní vždy mierne premiešame, aby sa korenie rovnomerne rozložilo, a snažíme sa, aby v každej sklenici bolo trochu korenia.
Otrieme okraje skleníc, zakryjeme ich viečkami a umiestnime do hrnca s vodou. Voda by mala byť asi 3 cm pod okrajmi skleníc.
Zavarujeme po dobu 20 minút pri teplote 80 °C. Potom okamžite vyjmeme z hrnca na zavarovanie. Jakmile vychladne, uschováme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte "Znojemský" nálev na uhorky
„Znojemský“ nálev na uhorky je obľúbeným prípravkom na zaváranie uhoriek, ktorý pochádza z malebného mesta Znojmo. Tento nálev sa vyznačuje svojou originálnou chuťou, ktorá kombinuje ocot, soľ, korenie a bylinky, čo dodáva uhorkám jedinečný charakter. Je ideálny na tradičné zaváranie a skvele dopĺňa široké spektrum jedál. „Znojemský“ nálev používajú nielen domáce gazdinky, ale aj gurmáni, ktorí ocenia jeho výnimočnosť a variabilitu v kuchyni.