"Znojemský" nálev na uhorky

"Znojemský" nálev na uhorky
Doba prípravy: 40 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 10

Znojemské uhorky, ktoré sú naložené v sladkokyslom náleve, skvele ladia s mäsom, zapekanými cestovinami alebo ako súčasť jednohubiek. Môžete ich pripraviť…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

Na nálev
2 l vody
0,5 l octa
1 balíček nakládacieho prípravku DEKO
150 g cukru kryštál
25 tabliet Sacharínu (umelého sladidla)
Do pohára
uhorky
mrkva
cibuľa
chren
kôpor

Postup varenia podľa receptu

Vložíme všetky ingrediencie na nálev do hrnca a krátko ich privedieme k varu, zhruba na 2-3 minúty. Potom necháme nálev vychladnúť.

Do čistej sklenice dáme 1-2 kolieska mrkvy, 1-2 kolieska chrenu, 1-2 plátky olúpanej cibule a kúsok kôpru alebo jeho snítku, a potom na to uložíme umyté uhorky.

Sklenice naplníme vychladeným nálevom. Pri nalievaní vždy mierne premiešame, aby sa korenie rovnomerne rozložilo, a snažíme sa, aby v každej sklenici bolo trochu korenia.

Otrieme okraje skleníc, zakryjeme ich viečkami a umiestnime do hrnca s vodou. Voda by mala byť asi 3 cm pod okrajmi skleníc.

Zavarujeme po dobu 20 minút pri teplote 80 °C. Potom okamžite vyjmeme z hrnca na zavarovanie. Jakmile vychladne, uschováme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte "Znojemský" nálev na uhorky

„Znojemský“ nálev na uhorky je obľúbeným prípravkom na zaváranie uhoriek, ktorý pochádza z malebného mesta Znojmo. Tento nálev sa vyznačuje svojou originálnou chuťou, ktorá kombinuje ocot, soľ, korenie a bylinky, čo dodáva uhorkám jedinečný charakter. Je ideálny na tradičné zaváranie a skvele dopĺňa široké spektrum jedál. „Znojemský“ nálev používajú nielen domáce gazdinky, ale aj gurmáni, ktorí ocenia jeho výnimočnosť a variabilitu v kuchyni.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (40 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: Zelenina, konzervy, varenie, ľahké, bežný deň, česká, ľahký, pre začiatočníkov, slovenská, bezlepkové, letné recepty, uhorky, vegetarianské, sladkokyslé, zavareniny, kôpor, zeleninové zaváraniny

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu "Znojemský" nálev na uhorky.

Pridať komentár