Ríbezľovo-jostový džem

Ríbezľovo-jostový džem
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Celé červené ríbezle i s paličkami varíme 25 minút. Potom ich roz mixujeme a prefiltrujeme šťavu. Zmeriame jej objem, na 1 liter šťavy pridáme 1 kilogram kryštálového cukru a varíme ďalej.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 l ríbezľovej šťavy
1 kg cukru
josta - množstvo podľa chuti

Postup varenia podľa receptu

Celé červené ríbezle aj so stopkami varíme 25 minút.

Následne ich prefiltrujeme.

Zmeráme šťavu, na každý 1 l šťavy pridáme 1 kg kryštálového cukru a potom varíme na nízkej teplote počas 20 minút.

Pridáme umytú jostu a varíme na nízkom plameni po dobu 15 minút.

Prelejeme do fliaš, zavrieme ich viečkom, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Následne odložíme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Ríbezľovo-jostový džem

Ríbezľovo-jostový džem je lahodnou delikatesou, ktorá spája osviežujúcu chuť čierneho ríbezľa a sladkej josty. Jeho intenzívna farba a výrazná chuť dokonale oživujú raňajky alebo dezerty. Tento džem je bohatý na vitamíny a antioxidanty, čo z neho robí zdravú voľbu do každej domácnosti. Vyniká aj svoju univerzálnosťou – skvele sa hodí na chlieb, ako príloha k syru alebo ako náplň do pečiva. Príprava ríbezľovo-jostového džemu je jednoduchá a prináša radosť z domáceho varenia.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (30 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: konzervy, varenie, slovenská, sladké, letné recepty, náročné, náročný, zavareniny, džemy, marmelády a lekvár

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Ríbezľovo-jostový džem.

Pridať komentár