Ríbezľovo-jostový džem

Celé červené ríbezle i s paličkami varíme 25 minút. Potom ich roz mixujeme a prefiltrujeme šťavu. Zmeriame jej objem, na 1 liter šťavy pridáme 1 kilogram kryštálového cukru a varíme ďalej.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 l ríbezľovej šťavy
1 kg cukru
josta - množstvo podľa chuti
Postup varenia podľa receptu
Celé červené ríbezle aj so stopkami varíme 25 minút.
Následne ich prefiltrujeme.
Zmeráme šťavu, na každý 1 l šťavy pridáme 1 kg kryštálového cukru a potom varíme na nízkej teplote počas 20 minút.
Pridáme umytú jostu a varíme na nízkom plameni po dobu 15 minút.
Prelejeme do fliaš, zavrieme ich viečkom, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Následne odložíme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Ríbezľovo-jostový džem
Ríbezľovo-jostový džem je lahodnou delikatesou, ktorá spája osviežujúcu chuť čierneho ríbezľa a sladkej josty. Jeho intenzívna farba a výrazná chuť dokonale oživujú raňajky alebo dezerty. Tento džem je bohatý na vitamíny a antioxidanty, čo z neho robí zdravú voľbu do každej domácnosti. Vyniká aj svoju univerzálnosťou – skvele sa hodí na chlieb, ako príloha k syru alebo ako náplň do pečiva. Príprava ríbezľovo-jostového džemu je jednoduchá a prináša radosť z domáceho varenia.