Rakytníkový džem

Rakytníkový džem
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 1

Rakytník prináša mnoho prínosov pre naše zdravie. Je bohatý na vitamín C, pomáha proti vyčerpaniu a posilňuje imunitný systém. Z rakytníka sa dá…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 kg rakytníka (plody)
1 kg cukru

Postup varenia podľa receptu

Omyjeme plody rakytníka, vložíme ich do hrnca a uvaríme do mäkka.

Potom to preceďte cez sito.

Opäť vložíme do hrnca, ohrejeme až k varu a vmiešame cukor.

Pri neustálom miešaní varíme po dobu 5 minút.

Okamžite nalievame do pohárov, uzavrieme ich viečkami a otočíme dnom nahor.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rakytníkový džem

Rakytníkový džem je delikátný a zdravý produkt vyrobený z plodov rakytníka, známeho pre svoje výnimočné nutričné vlastnosti. Obsahuje vysoké množstvo vitamínu C, antioxidantov a zdravých tukov, čo prispieva k posilneniu imunity a celkovému zdraviu. Tento džem má výraznú, kyslo-sladkú chuť, ktorá sa skvele hodí k toastom, palacinkám alebo ako doplnok k syrom. Rakytníkový džem je nielen chutný, ale aj výborný na prípravu rôznych dezertov či ako prísada do smoothie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: varenie, ľahké, rýchle, bežný deň, ľahký, zdravé, bezlepkové, sladké, jesenné, vegetarianské, zavareniny, vegánske, džemy, marmelády a lekvár, európska, ázijská

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rakytníkový džem.

Pridať komentár