Rakytníkový džem

Rakytník prináša mnoho prínosov pre naše zdravie. Je bohatý na vitamín C, pomáha proti vyčerpaniu a posilňuje imunitný systém. Z rakytníka sa dá…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg rakytníka (plody)
1 kg cukru
Postup varenia podľa receptu
Omyjeme plody rakytníka, vložíme ich do hrnca a uvaríme do mäkka.
Potom to preceďte cez sito.
Opäť vložíme do hrnca, ohrejeme až k varu a vmiešame cukor.
Pri neustálom miešaní varíme po dobu 5 minút.
Okamžite nalievame do pohárov, uzavrieme ich viečkami a otočíme dnom nahor.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rakytníkový džem
Rakytníkový džem je delikátný a zdravý produkt vyrobený z plodov rakytníka, známeho pre svoje výnimočné nutričné vlastnosti. Obsahuje vysoké množstvo vitamínu C, antioxidantov a zdravých tukov, čo prispieva k posilneniu imunity a celkovému zdraviu. Tento džem má výraznú, kyslo-sladkú chuť, ktorá sa skvele hodí k toastom, palacinkám alebo ako doplnok k syrom. Rakytníkový džem je nielen chutný, ale aj výborný na prípravu rôznych dezertov či ako prísada do smoothie.