Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Medvedí cesnak je jednou z ingrediencií, ktorú nemožno mimo sezóny zohnať. Najefektívnejšou metódou, ako ho uchovať a užívať si aj po zvyšok roka, je…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

120 g medvedieho cesnaku
15 g soli
100 ml kvalitného rastlinného oleja (najlepšie panenského olivového)

Postup varenia podľa receptu

Cesnakové listy dôkladne umyjeme, osušíme a natrháme na menšie kúsky.

Tyčovým mixérom zmiešame olej s ostatnými ingredienciami v miske, alebo ich tiež môžeme nakrájať na malé kúsky nožom.

Nasypeme soľ, prilievame zvyšný olej a premiešame.

Pesto dáme do sklenice, navrch nalijeme olej, okraj sklenice utrieme čistou utierkou a zavrieme.

Pesto uchovávame v chladničke, kde môže vydržať až do ďalšej sezóny medvedieho cesnaku. Po každom použití ho zalijeme olejom, aby bolo celé ponorené a nedostalo sa do kontaktu so vzduchom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku je lahodná a aromatická omáčka, ktorá vyniká svojou sviežou chuťou. Medvedí cesnak, taktiež známy ako divoký cesnak, rastie na jar a je obľúbený pre svoje liečivé vlastnosti. Pesto sa pripravuje z čerstvých listov medvedieho cesnaku, olivového oleja, orechov, parmezánu a štipky soli. Toto pesto je skvelým doplnkom k cestovinám, ako pomazánka na chlieb alebo k dochuteniu jedál. Je to skvelý spôsob, ako využiť sezónne bylinky a obohatiť svoje jedlo o jedinečnú chuť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (74 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: ľahké, rýchle, bežný deň, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, zdravé, do 30 minút, slovenská, bezlepkové, vegetarianské, nakladanie, jarná, medvedí cesnak, zavareniny, vegánske, ostatné konzervovanie potravín

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pesto z medvedieho cesnaku.

Pridať komentár