Pesto z medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak je jednou z ingrediencií, ktorú nemožno mimo sezóny zohnať. Najefektívnejšou metódou, ako ho uchovať a užívať si aj po zvyšok roka, je…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
120 g medvedieho cesnaku
15 g soli
100 ml kvalitného rastlinného oleja (najlepšie panenského olivového)
Postup varenia podľa receptu
Cesnakové listy dôkladne umyjeme, osušíme a natrháme na menšie kúsky.
Tyčovým mixérom zmiešame olej s ostatnými ingredienciami v miske, alebo ich tiež môžeme nakrájať na malé kúsky nožom.
Nasypeme soľ, prilievame zvyšný olej a premiešame.
Pesto dáme do sklenice, navrch nalijeme olej, okraj sklenice utrieme čistou utierkou a zavrieme.
Pesto uchovávame v chladničke, kde môže vydržať až do ďalšej sezóny medvedieho cesnaku. Po každom použití ho zalijeme olejom, aby bolo celé ponorené a nedostalo sa do kontaktu so vzduchom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pesto z medvedieho cesnaku
Pesto z medvedieho cesnaku je lahodná a aromatická omáčka, ktorá vyniká svojou sviežou chuťou. Medvedí cesnak, taktiež známy ako divoký cesnak, rastie na jar a je obľúbený pre svoje liečivé vlastnosti. Pesto sa pripravuje z čerstvých listov medvedieho cesnaku, olivového oleja, orechov, parmezánu a štipky soli. Toto pesto je skvelým doplnkom k cestovinám, ako pomazánka na chlieb alebo k dochuteniu jedál. Je to skvelý spôsob, ako využiť sezónne bylinky a obohatiť svoje jedlo o jedinečnú chuť.