Ríbezľová marmeláda

Umíte si predstaviť linecké cukrovie bez ríbezľovej marmelády? My rozhodne nie. Ríbezľa má vysoký obsah pektínu, takže nie je nutné používať žiadne želírovacie prostriedky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
červený ríbezľ
Na 1 l ríbezľovej šťavy
1 kg kryštálového cukru (stačí aj 900 g)
Postup varenia podľa receptu
Celý červený ríbezľ vrátane stopiek varíme po dobu 25 minút.
Potom ho dôkladne prepasírujeme cez husté plátno.
Odměříme šťavu. K 1 litru šťavy pridáme 1 kilogram kryštálového cukru a na miernom ohni varíme po dobu 35 minút.
Uvarenú marmeládu nalievame do pohárov. Dôkladne utrieme okraje a poháre starostlivo uzavrieme viečkami.
Poháre s viečkami na 5 minút prevrátime dnom hore, potom ich vrátime späť a necháme ich vychladnúť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Ríbezľová marmeláda
Ríbezľová marmeláda je obľúbená pochúťka, ktorá sa vyrába z priesvitne červených bobúľ ríbezlí. Tento džem sa vyznačuje nezameniteľnou kyslou sladkosťou a intenzívnou ovocnou chuťou. Je ideálny na raňajky, keď sa skvele hodí na chlieb alebo palacinky. Ríbezle obsahujú mnoho vitamínov a antioxidantov, čo robí marmeládu nielen chutnou, ale aj zdravou alternatívou pre sladké pohostenie. Domáca výroba ríbezľovej marmelády je jednoduchá a jej aróma zahreje každú domácnosť.