Slivkový kompót

Ak máte radi slivky v koláčoch, bublaninách, buchtoch alebo knedlíkoch, určite by ste mali ochutnať tento slivkový kompót a využiť sladké modrofialové plody…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
švestky
Na nálev
1 l vody
300 g cukru
Postup varenia podľa receptu
Slivky starostlivo umyjeme a odstránime kôstky. Môžeme ich buď nechať celé, alebo ich pozdĺžne prekrojiť.
Slivky usporiadame do pohárov tesne vedľa seba.
Do nádoby vlijeme vodu, prisypeme cukor a necháme ju variť.
Poháre naplníme a potom ich zalejeme ľahko schladným nálevom. Hrdlá pohárov dôkladne utrieme.
Zavrieme viečko a okamžite sterilizujeme po dobu 20 minút pri teplote 80 °C.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Slivkový kompót
Slivkový kompót je tradičný český pokrm, ktorý sa pripravuje z čerstvých alebo sušených sliviek. Tieto sa často varia s cukrom a korením, ako je škorica alebo klinček, čo dodáva kompótu vynikajúcu chuť. Tento lahodný dezert môže byť podávaný teplý alebo studený a je obľúbený ako príloha k rôznym jedlám, alebo ako osviežujúci dezert. Slivkový kompót je tiež skvelým zdrojom vitamínov a vlákniny, čo z neho robí zdravú voľbu pre každého milovníka ovocia.