Slivkový kompót

Slivkový kompót
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 20 minút
Porcie: 1

Ak máte radi slivky v koláčoch, bublaninách, buchtoch alebo knedlíkoch, určite by ste mali ochutnať tento slivkový kompót a využiť sladké modrofialové plody…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

švestky

Na nálev
1 l vody
300 g cukru

Postup varenia podľa receptu

Slivky starostlivo umyjeme a odstránime kôstky. Môžeme ich buď nechať celé, alebo ich pozdĺžne prekrojiť.

Slivky usporiadame do pohárov tesne vedľa seba.

Do nádoby vlijeme vodu, prisypeme cukor a necháme ju variť.

Poháre naplníme a potom ich zalejeme ľahko schladným nálevom. Hrdlá pohárov dôkladne utrieme.

Zavrieme viečko a okamžite sterilizujeme po dobu 20 minút pri teplote 80 °C.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Slivkový kompót

Slivkový kompót je tradičný český pokrm, ktorý sa pripravuje z čerstvých alebo sušených sliviek. Tieto sa často varia s cukrom a korením, ako je škorica alebo klinček, čo dodáva kompótu vynikajúcu chuť. Tento lahodný dezert môže byť podávaný teplý alebo studený a je obľúbený ako príloha k rôznym jedlám, alebo ako osviežujúci dezert. Slivkový kompót je tiež skvelým zdrojom vitamínov a vlákniny, čo z neho robí zdravú voľbu pre každého milovníka ovocia.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: ovocie, konzervy, ľahké, rýchle, bežný deň, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, slovenská, bezlepkové, jesenné, vegetarianské, zavareniny, vegánske, ovocné zavareniny, slivky, kompóty

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Slivkový kompót.

Pridať komentár