Marmeláda z jahôd a rebarbory

Domáce marmelády získavajú na popularite. Ak hľadáte niečo nové a nezvyčajné, skúste ochutiť jahodovú marmeládu rebarborou, ktorá svojou...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g jahôd
750 g rebarbory
500 g želírovacieho cukru 2 1
1 celá škorica
Postup varenia podľa receptu
Jahody dôkladne opláchneme, odstránime stopky a necháme ich okapať. Potom ich podľa veľkosti nakrájame na štvrtiny alebo na polovice a presunieme do väčšieho hrnca.
Olúpeme rebarboru, narežeme ju na menšie kúsky a zmiešame ju s jahodami.
Jahody s rebarborou posypeme cukrom a dôkladne premiešame. Pridáme škoricu, privedieme k varu a varíme 5 minút. Potom škoricu vyberieme a marmeládu rozmixujeme.
Sklenice aj s viečkami povaríme, dobre ich osušíme čistou utierkou a naplníme horúcou marmeládou.
Vyčistíme hrdlá, uzavrieme ich, položíme na viečko na 5 minút, potom otočíme a necháme marmeládu vychladnúť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Marmeláda z jahôd a rebarbory
Marmeláda z jahôd a rebarbory je delikátne kombináciou sladkých jahôd a kyslej rebarbory, ktorá vytvára jedinečný chuťový zážitok. Tento džem je ideálny na natieranie na chlieb, pridávanie do jogurtu alebo ako náplň do koláčov. Príprava je jednoduchá – stačí len ovocie, cukor a trocha citrónovej šťavy. Marmeláda nielen skvele chutí, ale tiež prináša výhody z živín obsiahnutých v jahodách a rebarbore. Je to dokonalá pochúťka na jar a leto, ktorá poteší každého milovníka ovocných dezertov.