Marmeláda z jahôd a rebarbory

Marmeláda z jahôd a rebarbory
Doba prípravy: 40 minút
Doba varenia: 5 minút
Porcie: 1

Domáce marmelády získavajú na popularite. Ak hľadáte niečo nové a nezvyčajné, skúste ochutiť jahodovú marmeládu rebarborou, ktorá svojou...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

250 g jahôd
750 g rebarbory
500 g želírovacieho cukru 2 1
1 celá škorica

Postup varenia podľa receptu

Jahody dôkladne opláchneme, odstránime stopky a necháme ich okapať. Potom ich podľa veľkosti nakrájame na štvrtiny alebo na polovice a presunieme do väčšieho hrnca.

Olúpeme rebarboru, narežeme ju na menšie kúsky a zmiešame ju s jahodami.

Jahody s rebarborou posypeme cukrom a dôkladne premiešame. Pridáme škoricu, privedieme k varu a varíme 5 minút. Potom škoricu vyberieme a marmeládu rozmixujeme.

Sklenice aj s viečkami povaríme, dobre ich osušíme čistou utierkou a naplníme horúcou marmeládou.

Vyčistíme hrdlá, uzavrieme ich, položíme na viečko na 5 minút, potom otočíme a necháme marmeládu vychladnúť.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Marmeláda z jahôd a rebarbory

Marmeláda z jahôd a rebarbory je delikátne kombináciou sladkých jahôd a kyslej rebarbory, ktorá vytvára jedinečný chuťový zážitok. Tento džem je ideálny na natieranie na chlieb, pridávanie do jogurtu alebo ako náplň do koláčov. Príprava je jednoduchá – stačí len ovocie, cukor a trocha citrónovej šťavy. Marmeláda nielen skvele chutí, ale tiež prináša výhody z živín obsiahnutých v jahodách a rebarbore. Je to dokonalá pochúťka na jar a leto, ktorá poteší každého milovníka ovocných dezertov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (24 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: varenie, ľahké, česká, ľahký, bezlepkové, letné recepty, vegetarianské, rebarbora, zavareniny, džemy, marmelády a lekvár, jahody

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Marmeláda z jahôd a rebarbory.

Pridať komentár