Pikantná cuketová nátierka na topinky

Pomazánka má výraznú pálivosť. Ak preferujete jemnejšiu chuť, môžete pridať iba polovicu harissy. Túto zmes je možné využiť nielen na toasty, ale aj ako prílohu k mäsu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1,5 kg cukety
125 ml olivového oleja
4 väčšie cibule
6-8 strúčikov cesnaku
3 lyžice soli
3 lyžice cukru
2 lyžice octu balsamico
400 g paradajkovej pasty
5 lyžíc worcestrového omáčky
130 g harissy (alebo menej, podľa chuti)
Postup varenia podľa receptu
Cuketu nakrájame na väčšie prúžky. Cibuľu a cesnak nakrájame na kolieska.
Rúru zapneme, aby sa zahřala na 200 °C.
Na oleji osmažíme cibuľu a cesnak. Potom pridáme cuketu a krátko ju orestujeme, asi 5 minút. Následne pridáme ostatné ingrediencie a všetko premiešame.
Dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 40 minút, pričom občas premiešame.
Potom vyberieme a horúcu zmes nalijeme do vopred umytých teplých skleneniek. Okamžite ich uzavrieme a obrátime dnom nahor, aby dobre vychladli.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pikantná cuketová nátierka na topinky
Pikantná cuketová pomazánka na toast je lahodný a zdravý pokrm, ktorý poteší milovníkov zeleniny. Hlavnou zložkou je nastrúhaná cuketa, ktorá je obohatená o korenie, cesnak a možno aj pikantnú papriku, čo jej dodáva výnimočnú chuť. Táto pomazánka sa skvele hodí na chrumkavé toasty, ktoré môžete podávať ako predkrm alebo ľahkú večeru. Jej príprava je jednoduchá a rýchla, takže si ju môžete pripraviť kedykoľvek máte chuť na niečo špeciálne a pikantné. Vyskúšajte ju a osviežte svoje stolovanie!