Pečený čaj

Zimné večery sa čoskoro ochladia a predĺžia. Pripravme sa a urobme si zásoby vynikajúceho a aromatického pečeného čaju. Pripravíme si z neho chutnú...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 kg ríbezlí
1 kg letného ovocia
750 g cukru
2 čajové lyžičky škorice
4 hviezdičky anízu
5 klinčekov
2 citróny najlepšie v bio kvalite
200 ml rumu (nemusí byť)
Postup varenia podľa receptu
Väčšie kusy ovocia nakrájame na malé kocôčky, vrátane olúpanej citrónu, a dáme ich do pekáča. Pridáme drobné ovocie a posypeme cukrom. Na záver pridáme korenie a všetko dôkladne premiešame.
Pečieme v už predhriatej rúre na teplotu 180-200 °C zhruba 30 minút. Počas pečenia je dobré zmes približne dvakrát premiešať.
Po upečení ihneď pridáme rum a rýchlo premiešame.
Prelejeme do čistých nádob, utrieme okraje, uzavrieme a otočíme dnom nahor, podobne ako pri marmeláde.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pečený čaj
Pečený čaj je obľúbený český nápoj, ktorý sa vyrába z čerstvého ovocia, korenia a čaju. Tento lahodný nápoj sa pripravuje pečením nakrájaného ovocia, často jabĺk, hrušiek alebo sliviek, spolu s cukrom a škoricou. Po upečení sa zmes zmieša s čajom a výsledkom je aromatický a chutný nápoj, ideálny najmä pre zimné obdobie. Pečený čaj je nielen lahodný, ale aj plný vitamínov, čo z neho robí skvelú alternatívu k umelým nápojom.