Slivky vo vlastnej šťave

Ak túžite po slivkovom koláči, ale nechcete čakať na sezónu sliviek, vyskúšajte tento recept. Tak si môžete slivky pripraviť kedykoľvek. Slivkové...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
slivky
cukor
Postup varenia podľa receptu
Slivky umyjeme, rozkrojíme na polovice a odstránime kôstky.
Slivky naskladáme do pohárov a medzi nimi ich budeme posypávať cukrom.
Do každého pohára vložíme lyžicu vody. Uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 85 °C po dobu 40 minút.
Necháme kompóty vychladnúť otočené viečkom nadol na utierke.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Slivky vo vlastnej šťave
Slivky vo vlastnej šťave sú obľúbenou delikatesou, ktorá sa často využíva ako lahodný džem alebo povidla. Tento pokrm si zachováva prirodzenú sladkosť a chuť sliviek, pretože sú konzervované iba s minimom pridaného cukru. Ideálne ako náplň do koláčov, na palacinky alebo ako príloha k mäsovým pokrmom, slivky vo vlastnej šťave dodávajú pokrmom bohatú a ovocnú chuť. Sú tiež skvelým zdrojom vlákniny a antioxidantov, čo ich robí nielen chutnými, ale aj zdravými!