Slivky vo vlastnej šťave

Slivky vo vlastnej šťave
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Ak túžite po slivkovom koláči, ale nechcete čakať na sezónu sliviek, vyskúšajte tento recept. Tak si môžete slivky pripraviť kedykoľvek. Slivkové...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

slivky
cukor

Postup varenia podľa receptu

Slivky umyjeme, rozkrojíme na polovice a odstránime kôstky.

Slivky naskladáme do pohárov a medzi nimi ich budeme posypávať cukrom.

Do každého pohára vložíme lyžicu vody. Uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 85 °C po dobu 40 minút.

Necháme kompóty vychladnúť otočené viečkom nadol na utierke.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Slivky vo vlastnej šťave

Slivky vo vlastnej šťave sú obľúbenou delikatesou, ktorá sa často využíva ako lahodný džem alebo povidla. Tento pokrm si zachováva prirodzenú sladkosť a chuť sliviek, pretože sú konzervované iba s minimom pridaného cukru. Ideálne ako náplň do koláčov, na palacinky alebo ako príloha k mäsovým pokrmom, slivky vo vlastnej šťave dodávajú pokrmom bohatú a ovocnú chuť. Sú tiež skvelým zdrojom vlákniny a antioxidantov, čo ich robí nielen chutnými, ale aj zdravými!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (36 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: ovocie, konzervy, ľahké, bežný deň, česká, ľahký, slovenská, bezlepkové, sladké, letné recepty, vegetarianské, zavareniny, vegánske, ovocné zavareniny

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Slivky vo vlastnej šťave.

Pridať komentár