Angreštové čatní

Čatní je hustá omáčka vyrobená z rôznych ingrediencií, pričom základom je zelenina alebo ovocie. Slúži na dochutenie mäsových jedál aj ďalších pokrmov.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g očisteného egreša
2 stredné biele cibuľa
1 strúčik cesnaku
3 cm čerstvého zázvoru
10 ml vínneho octu
1 polievková lyžica hrubozrnnej horčice
2 polievkové lyžice trstinového cukru
1 čerstvá chilli paprička (alebo lyžička sušených chilli vločiek)
olej
Postup varenia podľa receptu
Na oleji opražte cibuľu nakrájanú na tenké plátky, kým nezmäkne, ale dávajte pozor, aby sa vám nepripálila. Pridajte egreš, ktorý môžete trocha rozmačkať, a tiež nastrúhaný cesnak so zázvorom. Priveďte zmes k varu a postupne pridávajte všetky zostávajúce ingrediencie.
Pridávajte ich postupne a ochutnávajte po jednotlivých dávkach.
Miešajte zmes neustále, kým sa nespojí do hladkej kaše, v ktorej však zostane viditeľná štruktúra cibule aj egreša.
Čatní sa dá podávať ohriate alebo studené.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Angreštové čatní
Ribizľové čatní je chutná prírodná omáčka, ktorá kombinuje kyslosť ribizlí s korením a ďalšími ingredienciami. Tento pokrm pochádza z indickej kuchyne, kde sa často podáva ako príloha k jedlám, čím dodáva sladko-kyslú chuť. Základnými ingredienciami sú zrelé ribizle, cibuľa, cesnak, cukor a rôzne korenia, ako je zázvor a kurkuma. Ribizľové čatní je vynikajúce nielen k mäsu, ale aj k vegetariánskym pokrmom, čo z neho robí univerzálnu delikatesu, ktorá oživí váš stôl.