Angreštové čatní

Angreštové čatní
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 30 minút
Porcie: 4

Čatní je hustá omáčka vyrobená z rôznych ingrediencií, pričom základom je zelenina alebo ovocie. Slúži na dochutenie mäsových jedál aj ďalších pokrmov.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g očisteného egreša
2 stredné biele cibuľa
1 strúčik cesnaku
3 cm čerstvého zázvoru
10 ml vínneho octu
1 polievková lyžica hrubozrnnej horčice
2 polievkové lyžice trstinového cukru
1 čerstvá chilli paprička (alebo lyžička sušených chilli vločiek)
olej

Postup varenia podľa receptu

Na oleji opražte cibuľu nakrájanú na tenké plátky, kým nezmäkne, ale dávajte pozor, aby sa vám nepripálila. Pridajte egreš, ktorý môžete trocha rozmačkať, a tiež nastrúhaný cesnak so zázvorom. Priveďte zmes k varu a postupne pridávajte všetky zostávajúce ingrediencie.

Pridávajte ich postupne a ochutnávajte po jednotlivých dávkach.

Miešajte zmes neustále, kým sa nespojí do hladkej kaše, v ktorej však zostane viditeľná štruktúra cibule aj egreša.

Čatní sa dá podávať ohriate alebo studené.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Angreštové čatní

Ribizľové čatní je chutná prírodná omáčka, ktorá kombinuje kyslosť ribizlí s korením a ďalšími ingredienciami. Tento pokrm pochádza z indickej kuchyne, kde sa často podáva ako príloha k jedlám, čím dodáva sladko-kyslú chuť. Základnými ingredienciami sú zrelé ribizle, cibuľa, cesnak, cukor a rôzne korenia, ako je zázvor a kurkuma. Ribizľové čatní je vynikajúce nielen k mäsu, ale aj k vegetariánskym pokrmom, čo z neho robí univerzálnu delikatesu, ktorá oživí váš stôl.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (28 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: Zelenina, ovocie, konzervy, varenie, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, ľahký, letné recepty, pikantné, vegetarianské, večierky a oslavy, zavareniny, ovocné zavareniny

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Angreštové čatní.

Pridať komentár