Huby so zeleninou v sladkokyslej náleve

Pripravte si chutné nakladané hríby so zeleninou v sladkokyslom náleve, ktorý skvele dopĺňa jemnú zemitú chuť húb s osviežujúcim nádychom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Húbky
150 g mrkvy
150 g petržlenu
150 g cibule
Nálev
1 l vody
1/3 l octu
60 g cukru
1 čajová lyžička soli
6 bobkových listov
12 guľôčok celého čierneho korenia
10 guľôčok nového korenia
Postup varenia podľa receptu
Čisté huby nakrájame na väčšie kusy, povaříme ich vo vode po dobu 4 minút, potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Potom ich zmiešame so zeleninou nakrájanou na prúžky a dáme do pohárov.
Vytvoríme nálev, ktorý povaříme, potom ho nalejeme na huby v pohároch a poháre uzavrieme viečkami.
Pôsobíme na sterilizáciu po dobu 30 minút pri teplote 80 °C.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Huby so zeleninou v sladkokyslej náleve
Hlivy so zeleninou v sladkokyslom náleve sú lahodným jedlom, ktoré spája chute lesných hlív s čerstvou zeleninou. Tento delikátny mix sa marinujú v osviežujúcom sladkokyslom náleve, ktorý dodáva jedlu pikantnosť a sviežosť. Ideálne ako príloha k mäsitým jedlám alebo ako zimná delikatesa, hlivy so zeleninou sú tiež obľúbenou súčasťou rôznych šalátov a predkrmov. Kombinácia farebnej zeleniny a aromatických húb poteší každého labužníka.