Marmeláda z paradajok

Marmeláda z paradajok
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 120 minút
Porcie: 1

Marmeláda nemusí byť iba ovocná. Rajčinová marmeláda má chuť, ktorá sa príliš nelíši od marhuľovej, takže ju môžete bez obáv použiť aj do…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

3 kg paradajok
1,3 kg kryštálového cukru
2 vanilkové cukry
3 vrecúška Pektogelu
2 čajové lyžičky kyseliny citrónovej
150 ml rumu

Postup varenia podľa receptu

Rajčatá nakrájame na štvrtiny a varíme ich, čo trvá asi hodinu. Potom ich prepasírujeme, pridáme cukor a dva vanilkové cukry a pomaly varíme ešte jednu hodinu.

Pred koncom varenia pridáme Pektogel, citrónovú kyselinu a rum.

Sklenice umyjeme horúcou vodou, naplníme ich, utrieme okraje a po uzavretí čistými viečkami ich otočíme dnom hore, aby vychladli. Nevykonávame zaváranie.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Marmeláda z paradajok

Marhuľová džem je unikátny a chutný prírodný produkt, ktorý spája sladkosť a jemnú kyslosť zrelých marhúľ. Je ideálny ako doplnok k syrom, mäsu alebo na toast. Výroba tejto džemu zahŕňa varenie marhúľ s cukrom, citrónovou šťavou a korením, čo vytvára konzistenciu podobnú tradičnej marmeláde. Je obľúbený v gastronómii ako netradičná pochúťka a skvelý spôsob, ako využiť prebytok marhúľ počas sezóny. Pridajte ho do svojich kulinárskych experimentov a objavte novú dimenziu chuti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (43 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: paradajky, varenie, ľahké, bežný deň, česká, ľahký, bezlepkové, sladké, letné recepty, zavareniny, džemy, marmelády a lekvár

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Marmeláda z paradajok.

Pridať komentár